Πάντως και τα έξοδα για την επιχείρηση κάνουν πολλούς καλόπιστους να αναρωτιούνται

Συντάκτης: Απόστολος Λυκεσάς

Τα «θραύσματα» της βόμβας που απενεργοποιήθηκε στο Κορδελιό και καταστράφηκε στο πεδίο βολής του Ασκού έφτασαν μέσω της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι… τα ταμεία των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας», Γιώργος Θεοδωρόπουλος, άσκησε κριτική για το ύψος των χρημάτων που δόθηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τη μετάδοση μηνυμάτων και την ενημέρωση του κοινού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, «είναι περίπου 48.000 ευρώ που δόθηκαν συνολικά σε ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία (περίπου το 75-80%) σε τηλεοπτικά κανάλια.

»Ομως, βάσει νόμου θα έπρεπε να γίνει δωρεάν μετάδοση οπτικοακουστικών και ηχητικών μηνυμάτων, διότι αποτελεί υποχρέωση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών η μετάδοσή τους όταν πρόκειται για ενημέρωση που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

«Δεν το θέλαμε στις 3 τα ξημερώματα»

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, ο χρόνος για να ειδοποιηθούν και να απομακρυνθούν τόσοι άνθρωποι ήταν ελάχιστος, ενώ σχετικά με τα τηλεοπτικά μηνύματα σχολίασε:

«Υπάρχουν σποτ με κοινωνικά μηνύματα που παίζουν στα κανάλια. Τι να το κάνεις όταν ένα τέτοιο σποτ παίζει στις 3 τα ξημερώματα; Εμείς θέλαμε να ενημερωθεί άμεσα ο κόσμος για την ανάγκη της εκκένωσης και τα μηνύματα μεταδόθηκαν σε prime time ζώνες. Ηταν έκτακτη ανάγκη...».

Με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνει: «Είχαν χρόνο, δεν μπορώ να δεχτώ την εξήγηση, και θα μπορούσε να λυθεί το θέμα με το ΕΣΡ που θα έδινε εντολή να παίξει το μήνυμα, οπότε θα ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν. Ο νόμος λοιπόν δεν εφαρμόστηκε κι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του…».

Πάντως και τα άλλα έξοδα για την -ευτυχώς επιτυχημένη- επιχείρηση κάνουν πολλούς καλόπιστους τουλάχιστον να αναρωτιούνται.

Χθες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία 75.392 ευρώ ως έξοδα για την επιχείρηση: α) 38.000 για το κέντρο τηλεφωνικής ενημέρωσης του κοινού(;), β) 15.600 για το στήσιμο της καμπάνιας ενημέρωσης(!), γ) 21.392 για την προμήθεια του εξοπλισμού που ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ. για γιλέκα, κιγκλιδώματα, ακόμη και 30 χλμ. απαγορευτικής κορδέλας!

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber