Φόροι και κατασχέσεις

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 774.321 κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων και εισοδημάτων για χρέη στο Δημόσιο, ενώ συνολικά κινδυνεύουν με κατάσχεση πάνω από 1.541.900 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορίες και τελωνεία.

Την ίδια ώρα  δεν υπάρχει μήνας ώς τα τέλη του Ιανουρίου του 2017 που να μην πρέπει να πληρωθεί κάποιος φόρος (άμεσος ή έμμεσος) από εκατομμύρια πολίτες.

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 303.549 επαγγελματίες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, χρωστούν συνολικά 16,6 δισ. ευρώ και έχουν πραγματοποιηθεί κατασχέσεις σε 14.793 οφειλέτες για να εισπραχθούν μόλις 16,3 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι συνολικά οι κατασχέσεις σε οφειλέτες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα ξεπεράσουν τις 150.000.
Σε δεσμεύσεις λογαριασμών προχωρούν και οι δήμοι για οφειλές από δημοτικά τέλη, τροχαίες παραβάσεις, ακόμη και παράνομη στάθμευση, προκαλώντας την μήνιν των δημοτών που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις πληρωμές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber