Ισλαμική απειλή από τα προσφυγόπουλα φοβάται εκτός των άλλων

Ισλαμική απειλή από τα προσφυγόπουλα φοβάται εκτός των άλλων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας στην Πρέβεζα, τα μέλη του οποίου επιχειρούν αν στήσουν ένα νέο… Ωραιόκαστρο. Με υπόμνημα που απέστειλαν στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης αναφέρουν ότι τα προσφυγόπουλα, που μάλιστα τα αποκαλούν «παιδιά παράτυπων μεταναστών»,  δεν είναι εμβολιασμένα, έχουν τεράστιο «εκπαιδευτικό κανό και διαφορετικές αντιλήψεις για τον ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, τη θρησκεία» διέπονται από «θρησκευτικό φανατισμό και θα πλήξουν θρησκεία μας» και έχουν μεγάλο χάσμα στον πολιτισμό, που θα αλλοιώσει πτυχές του δικού μας πολιτισμού».

«Τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις δεν εκφράζουν το σύνολο της κοινωνίας της Φιλιππιάδας που έχει αγκαλιάσει του πρόσφυγες» λέει στο «Εθνος» η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού, και προσθέτει: «Όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως κίνδυνος ότι θα μας εξισλαμίσουν. Είναι μια μεμονωμένη αντίληψη που θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν εκφράζει τους περισσότερους γονείς, ούτε τους εκπαιδευτικούς».

Στη Φιλιππιάδα και στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη φιλοξενούνται σήμερα 420 πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και 205 παιδιά μέχρι 10 χρονών.

«’Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε πλάτη και δεχτήκαμε πρόσφυγες όταν όλοι ο άλλοι πετούσαν το μπαλάκι από δω κι από κει. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργείο και δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν ακραίες φωνές» δηλώνει ο δήμαρχος Ζηρού, με έδρα τη Φιλιππιάδα, Νίκος Καλαντζής.

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος κάλεσε τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων και των τριών δημοτικών σχολείων της Φιλιππιάδας και τους ενημέρωσε για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παραδίδονται μαθήματα στα προσφυγόπουλα κατά τις απογευματινές ώρες, όταν τα σχολεία δεν θα λειτουργούν. Στη σύσκεψη τους έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει για το ποια σχολεία θα διατεθούν για τα προσφυγόπουλα και ζήτησε να επικρατήσουν η λογική και η ψυχραιμία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber