Καταγγελία του ΚΚΕ

Επίθεση δύο Βρετανών ναυτών, από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που περιπολεί στο Αιγαίο, στον λιμενεργάτη Σπ. Μεσίνη καταγγέλει το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου όταν, όπως σημειώνει η βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου, μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες του πολεμικού πλοίου Carocan Bay London επιτέθηκαν στον άτυχο λιμενεργάτη, ο οποίος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τζάνειο.

Οι τρεις Βρετανοί ναύτες βρέθηκαν το πρωί μεθυσμένοι στο χώρο, όπου μια ομάδα λιμενεργατών περιφρουρούσε την απεργία τους και ζήτησαν από τους λιμενεργάτες να τους μεταφέρουν με κάποιο αυτοκίνητο στο καράβι τους. Οι λιμενεργάτες αρνήθηκαν και τότε ένας από τους Βρετανούς χτύπησε στη γνάθο το λιμενεργάτη Σπ. Μεσίνη, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Τέτοια περιστατικά, που θυμίζουν παλιότερες εποχές, δείχνουν ότι οι ΝΑΤΟϊκοί δρουν - και με την ανοχή της κυβέρνησης -ως κράτος εν κράτει» σημειώνει το ΚΚΕ.

Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Υπενθυμίζεται ότι στο Αιγαίο δραστηριοποιείται μόνιμη ΝΑΤΟϊκή δύναμη, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε, με το πρόσχημα ανακοπής των προσφυγικων ροών, αλλά και προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε, κατάπλευσε στα ελληνικά χωρικά ύδατα πολεμική μοίρα αποτελούμενη από φρεγάτες, καταδιωκτικά και άλλα συνοδευτικά σκάφη.

Η είσοδος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και οι επακόλουθες περιπολίες στα νησιά ανατολικά της χώρας, αλλά και στα παράλια της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τη FRONTEX. Ο Γενικός Γραμματές του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σχετικά: «Το ΝΑΤΟ και η FRONTEX θα είναι σε θέση να ανταλλάσσουν αξιωματικούς συνδέσμους και να έχουν την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορέσει η FRONTEX καθώς και η Ελλάδα με την Τουρκία να αναλαμβάνουν δράση σε πραγματικό χρόνο».

Και στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά

Σημειώνεται πάντως ότι αναλογα περιστατικά, με ΝΑΤΟϊκούς στρατιωτικούς που προκαλούν ζημιές ή επιτίθενται σε απλούς πολίτες, έχουν αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ιδιαίτερα οι περιοχές της Σούδας και των Χανίων μετρούν πολλά ανάλογα συμβάντα.

Γιώργος Βασιλείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber