Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη για τα σκουπίδια (16/03/2016)

Πραγματοποιήθηκε στον Πύργο στις 16/03/2016 σύσκεψη φορέων και πολιτών για το ζήτημα των σκουπιδιών. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δεκάδων φορέων από το δήμο Πύργου καθώς και εκπρόσωποι μαθητών, συλλόγων γονέων και διευθυντών σχολείων.

Εκφράστηκε απ’ όλους η αγωνία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη τα τελευταία  τρία χρόνια. Εκφράστηκε η αγανάκτηση για τη νέα κοροϊδία των 40 τόνων αποκομιδής την ημέρα, όταν Πύργος και Αρχαία Ολυμπία παράγουν καθημερινά περισσότερους. Δεν μπορεί η φλόγα να θεωρείται πιο σημαντική από τη ζωή και την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Απαιτήθηκε να κηρυχθεί ο δήμος του Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με τη συνδρομή της κυβέρνησης και της περιφέρειας να οργανωθεί η άμεση και γρήγορη αποκομιδή όλων των απορριμμάτων του δήμου (πάνω από 10000 τόνοι). Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πολύ μεγάλος και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

 Αφού η Δημοτική αρχή είναι ανίκανη να λύσει το οξυμμένο αυτό πρόβλημα στο δήμο, η κυβέρνηση και η περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην θρηνήσουμε θύματα. Απαιτούμε λύση με ακριβές χρονοδιάγραμμα. Μόνο η δημόσια διαχείριση των σκουπιδιών μπορεί να δώσει μακροπρόθεσμα λύση.

Αποφασίστηκε μια μόνιμη επιτροπή φορέων για το ζήτημα, καθώς και οι πρώτες κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα: 

● η σύγκληση ενός δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το ζήτημα των σκουπιδιών, με ταυτόχρονη κινητοποίηση των πολιτών.

● παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο

● γενική απεργία στην πόλη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου

● κινητοποίηση στον Πύργο τη μέρα της αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Επιτροπή φορέων για το ζήτημα των σκουπιδιών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber