Τρόπους να καλύψει τις περίπου 2.500 κενές θέσεις

Τρόπους να καλύψει τις περίπου 2.500 κενές θέσεις που έμειναν από τη διαδικασία των μετεγγραφών αναζητά το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ", στόχος είναι να ενισχυθούν κυρίως τα περιφερειακά ΑΕΙ τα οποία έχουν και τις περισσότερες κενές θέσεις αλλά και να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες επιπλέον φοιτητών, οι οποίοι πιθανά θα δείξουν ενδιαφέρον. Πάντως οι φοιτητές που βάσει των μορίων τους μετεγγράφονται δεν πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία διαγραφής από τη Σχολή ή το Τμήμα που φοιτούν πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν τη σχετική έγκριση από το Τμήμα υποδοχής. Την επισήμανση αυτή κάνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή τους, ενώ διευκρινίζει πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η ακόλουθη:

Θα βγουν ανακοινώσεις από τις Σχολές υποδοχής για την υποβολή των δικαιολογητικών. Στη συνέχεις οι μετεγγρεφέντες καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, τα οποία και θα ελεγχθούν. Μετά τον έλεγχο των σχετικών εντύπων και αφού διαπιστωθεί ότι τα δικαιολογητικά είναι ορθά, θα ειδοποιηθούν οι φοιτητές από το Τμήμα υποδοχής ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή από το Τμήμα στο οποίο είχαν εισαχθεί. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber