Τέσσερις σημαντικές παρεμβάσεις 

Τέσσερις σημαντικές παρεμβάσεις βρίσκονται στα σκαριά για την άμεση υλοποίησή τους από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, πρόκειται για παρεμβάσεις που στοχεύουν στο να τονωθούν τα φορολογικά έσοδα και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τα εξής:

- Τη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη "μαύρων" κεφαλαίων σε καταθέσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό καθώς και σε μετρητά κάτω από το στρώμα. ρύθμιση θα προβλέπει τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων με την καταβολή του φόρου εισοδήματος που αναλογούσε με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτους που αποκτήθηκαν.

- Τις ρυθμίσεις για το περιουσιολόγιο. Η ρύθμιση αυτή πηγαίνει "πακέτο" με την προηγούμενη καθώς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο ακόμη και τα μετρητά που διαθέτουν από ένα όριο και πάνω (π.χ. άνω των 50.000 ευρώ).

- Τη ρύθμιση για τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό. Κάθε επιχείρησης λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών θα έχει τη δυνατότητα χρήσης ενός τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για κάθε είδους οφειλή του επαγγελματία και σε αυτόν θα μπαίνουν μόνο χρήματα από πωλήσεις με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

- Τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Οι νέες αντικειμενικές θα θεσπιστούν με υπουργική απόφαση και θα είναι μειωμένες έως και 20% σε σχέση με τις σημερινές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber