Αναμένεται μετά τις 15 Δεκεμβρίου

Περαιτέρω σημαντική χαλάρωση στα capital control αναμένεται μετά τις 15 Δεκεμβρίου και υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστούν από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, θα πρόκειται για σημαντική αύξηση των εγκριτικών ορίων των τραπεζών, καθώς και για τη δυνατότητα να "σπάνε" προθεσμιακές καταθέσεις με σκοπό την αγορά περιουσιακών στοιχείων. Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκεται η χαλάρωση στο άνοιγμα νέων λογαριασμών, καθώς και η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών (από τα 420 στα 560 ευρω).

Στο "μέτωπο" των απαγορεύσεων που ισχύουν για τις προθεσμιακές καταθέσεις, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διατήρησής τους, καθώς η πλειοψηφία τους ήταν σε διάρκειες που έχουν ήδη εκπνεύσει και τα χρήματα από αυτές έχουν παραμείνει στις τράπεζες είτε σε άλλους λογαριασμούς είτε υπό τη μορφή ανανέωσης της προθεσμιακής κατάθεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber