Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 20 Νοέμβρη κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο Θεσσαλονίκης 7 μέλη του κινήματος ‘’Επιβάτες Θεσσαλονίκης’’, για τους αγώνες που δώσανε για να μην ισχύσει η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου που ανακοίνωσε η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ μαζί με την κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2011.

Η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ πιεζόμενη από την δυσαρέσκεια των επιβατών για την άδικη και παράλογη αύξηση στο εισιτήριο, και την αποδοχή των αιτημάτων και των δράσεων του κινήματος , βρήκε διέξοδο μέσα από την συκοφάντηση και την καταγγελία. Προκάλεσε τεχνητή ένταση, μέσω των ελεγκτών, σε ένα από τα πολλά λεωφορεία που εξελίσσονταν ειρηνικές διαμαρτυρίες και με ψευδείς καταγγελίες οδήγησε τα μέλη του κινήματος σε δίκη.

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, με ποινή 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή ενός έτους , έρχεται να δικαιώσει την διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ που έστησε ένα εξόφθαλμα έωλο κατηγορητήριο και στα πρόσωπα 7 νέων ανθρώπων να ποινικοποιήσει την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

Η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούμε να μην δούμε ότι είναι ακόμα ένα βήμα στον δρόμο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της τρομοκράτησης απέναντι σε όσους αγωνίζονται.

Η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία συμμετέχουν τρία από τα επτά μέλη του κινήματος, θα είναι στην πρώτη γραμμή  του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων και καλεί σε ένα νέο αναβαθμισμένο κύκλο αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, ώστε η κοινωνική δυσαρέσκεια να μετασχηματιστεί σε κοινωνική αλλαγή.

Το γραφείο τύπου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber