Mέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert» απέτρεψε άλλη μία περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, από 23χρονη ημεδαπή.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε χθες (04-11-2015) απογευματινές ώρες, από χρήστη του Διαδικτύου ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, με αποτέλεσμα την άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας της 23χρονης και του τόπου διαμονής της.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, η 23χρονη ημεδαπή εντοπίστηκε εγκαίρως στην οικία της και μεταφέρθηκε άμεσα με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Για την παρούσα υπόθεση, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber