Θρησκευτικά

Ο νέος Υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης μετά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και πως υπάρχει συν αντίληψη

O Νίκος Φίλης πρόσθεσε ότι με μεγάλη ευχαρίστηση άκουσε τα όσα σοφά τον συμβούλευσε ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η θρησκεία διαδραματίζει ηθικό και αγαθό ρόλο όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και μισαλλόδοξες καταστάσεις όπως σε άλλες περιοχές του κόσμου, και αυτά οφείλουμε να τα εκτιμήσουμε. Ανέφερε ακόμη ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι διακριτοί, και μέσα στο πλαίσιο αυτής της διακριτότητας θα κινείται και η συνεργασία των δύο πλευρών. 

Με τις δηλώσεις Φίλη συμφώνησε και ο κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι «τα θέματα που αφορούν τη σχέση Εκκλησίας και Πολιτεία ρυθμίζονται από τον καταστατικό χάρτη της χώρας (Σύνταγμα) και όλα αυτά γίνονται με βάση τον Καταστατικό Χάρτη σε συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας χωρίς πείσματα και χωρίς επιμονές». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber