Δηλώσεις του Υπουργού στη Βουλή

Τη δέσμευσή του να μην υπογράψει την οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά διατύπωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης πριν από λίγο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινού.

«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα προσυπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Δεχόμαστε ασφυκτικές πιέσεις, το ξέρετε. Είναι ιδεολογήματα αυτά», είπε ο υπουργός ο οποίος μίλησε και για την υποστελέχωση των υπηρεσιών για την είσπραξη του φόρου αλλά και τον «τοίχο» που αντιμετωπίζουν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το θέμα αυτό.   

«Πασχίζουμε να μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα, αλλά αντιμετωπίζουμε τον τοίχο του ιδεολογήματος που δεν θέλει να μπει στην ουσία. «Θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στα νησιά», μας λένε. «Όχι», τους απαντάμε», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπορέσουμε να εισπράξουμε ό,τι πρέπει για το ελληνικό Δημόσιο».

Στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο για τα εισοδήματα 2015

Στην επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη βουλή ο Γιάννης Βαρουφάκης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι από το δεύτερο εξάμηνο του έτους πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το νέο φορολογικό σύστημα που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber