Ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν θετικά στην αναγνώριση της Παλαιστίνης. 498 ψήφους υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης και 88 κατά ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.ο θέμα είχε συζητηθεί στο ευρωκοινοβούλιο από τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από πρόταση του Γάλλου σοσιαλιστή Ζιλ Παρνιό.

Το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό και λαμβάνει θέση «επί της αρχής», χωρίς να εξειδικεύει τους όρους οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν το μπλοκ των 28 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αναγνώριση της παλαιστινιακής κρατικής οντότητας.

Η απόφαση τονίζει πως οι εποικισμοί των Ισραηλινών είναι παράνομοι με βάση το Διεθνές Δίκαιο και καλεί την Ε.Ε. να αποτελέσει έναν αυθεντικό παράγοντα ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Θυμίζουμε πως 135 χώρες έχουν αναγνωρίσει παγκοσμίως την Παλαιστίνη μεταξύ αυτών η Σουηδία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία. Την ίδια στιγμή τόσο η Μεγάλη Βρετανία, όσο και η Γαλλία είχε προτείνει στα εθνικά της κοινοβούλια να προχωρήσουν σε αντίστοιχη απόφαση υπέρ των κατοίκων και του κράτους της Παλαιστίνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber