Ανεβάζει το "λογαριασμό" του δημοσιονομικού κόστους

Χρήστος Κωστόπουλος

Με γραπτή επιστολή τους οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015. Το ποσό αυτό προστίθεται στο εκτιμώμενο από την τρόικα -ήδη υπάρχον- δημοσιονομικό 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο να καλυφθεί με νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση παρ' όλα αυτά δεν αποδέχτηκε τον εκβιασμό, συγκρούστηκε με τις απαιτήσεις των δανειστών και προχώρησε αποφασιστικά στην υλοποίηση του νέου μέτρου το οποίο εδώ και δύο μέρες κοσμεί τα ηλεκτρονικά και μη έντυπα.

Τι έκανε η Τρόικα;

Και ενώ ο Σαμαράς πουλούσε “τσαμπουκά” και πατριωτισμό, ένα νέο mail κάνει σαφές οτι το κενό που δημιουργήθηκε δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Μέσα στα προαπαιτούμενα για την θετική αξιολόγηση που θα κριθεί στις 8 Δεκεμβρίου η Τρόικα αναφέρει το εξής:

“Κάλυψη δημοσιονομικού κενού που η τρόικα το υπολογίζει στα 2,6 δισ. για το 2015. Αυτό το κενό υπάρχει καθώς η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί στην επίτευξη 3% του ΑΕΠ πρωτογενούς πλεονάσματος”.

Είναι προφανές ότι για την κάλυψη του δημοσιονομικού κόστους που θα δημιουργηθεί από την συγκεκριμένη ρύθμιση θα  πληρώσουμε – και μάλιστα με επιβάρυνση – από την τσέπη μας μέσω ενός άλλου μέτρου. Η τρόικα δηλαδή, μετά τη "σκληρή" διαπραγματευση έστειλε το "λογαριασμό" στην ελληνική Κυβέρνηση, η οποία όπως συνηθίζει θα τον πληρώσει με χρήματα του ελληνικού λαού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber