Συκγλονιστική αποκάλυψη από την εφημερίδα daily mail

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη φαίνεται να επιβεβαιώνεται σιγά σιγά σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εφημερίδα Daily Mail στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που παρακολουθούν το εσωτερικό κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων υποκλέπτεται και μεταδίδεται ζωντανά σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ χωρίς προφανώς τη γνώση των «πρωταγωνιστών».

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι βιντεοκάμερες, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί σε διάφορους χώρους στην Μεγάλη Βρετανία αλλά και συσκευές, παραβιάζονται από χάκερ και συνδέονται με ιστοσελίδες στο ίντερνετ όπου ο καθένας μπορεί να μπει και να παρακολουθήσει προσωπικές στιγμές από:

- Μωρά στην κούνια τους να κοιμούνται

- Εναν μαθητή να παίζει στο σπίτι του στον υπολογιστή στο βόρειο Λονδίνο

- Ενα άλλο αγοράκι να κοιμάται στο κρεβάτι του

- Το αποδυτήριο του ιερέα σε εκκλησία στο Σάρει

- Μια ηλικιωμένη γυναίκα να κάθεται στην πολυθρόνα της στο σαλόνι του σπιτιού της

- Δυο άνδρες σε μια κουζίνα να τρώνεσ

Εκτός από τις κάμερες ασφαλείας στις οποίες μπορούν να εισβάλλουν οι χάκερς, υπάρχουν και άλλες συσκευές στις οποίες μπορούν να "μπουν" .

Μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμα και από τις ειδικές συσκευές ενδοεπικοινωνίας για τα μωρά που κυκλοφορούν και με κάμερα.

Η πειρατεία των καμερών ασφαλείας είναι μια από τις πιο απλές στη διαδικασία και από τις πιο διαδεδομένες. Οι περισσότερες κάμερες που συνδέονται στο διαδίκτυο έρχονται με ένα προεπιλεγμένο όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης, που οι περισσότεροι χρήστες δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν – και πρέπει – να τον αλλάξουν.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν το πράξουν, γίνονται εύκολο θήραμα για τους επιτήδειους, οι οποίοι σαρώνουν το διαδίκτυο μέχρι να βρουν ανοιχτή διεύθυνση (IP). Οι χάκερ, εισάγουν κωδικούς που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι σαν προεπιλεγμένοι κωδικοί μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση.

Πάνω από 350.000 ενήλικες και επιχειρήσεις αγοράζουν τέτοιες συσκευές κάθε χρόνο και πολλοί από αυτούς ξεχνούν να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης – αφήνοντάς τους εκτεθειμένους σε κυβερνοεπιθέσεις.

Μόνο στην Βρετανία η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ανεβασμένες στο διαδίκτυο 60.000 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης από τις κάμερες.

Η ενέργεια αυτή ονομάζεται ‘ratting’, αφού οι χάκερ στέλνουν εναν ιό ο οποίος επιτρέπει στον χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή χωρίς να το γνωρίζει.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber