Η παρασκευή του απολυμαντικού πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας, υπό το συντονισμό της Προέδρου του Τμήματος

Το ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου COVID-19, καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη και έγκαιρη παρασκευή, προμήθεια και διανομή υλικού ατομικής προστασίας για όλες τις κλινικές και νοσοκομειακές μονάδες και δομές του, αλλά και για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επιπλέον των απολυμαντικών που το ίδιο το Υπουργείο προμηθεύεται για το προσωπικό του. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Θάνος Δημόπουλος, κατόπιν συνεννοήσεως με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, οργάνωσε την παρασκευή υγρού αλκοολούχου απολυμαντικού, το οποίο παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη, 7 Μαΐου, στους χώρους του Υπουργείου, με την παρουσία της Υπουργού, του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, του Προέδρου της ΕΑΔΠΠΑ, Καθηγητή κ. Νικολάου Θωμαΐδη και της Προέδρου του Τμήματος Χημείας, Καθηγήτριας Χριστίνας-Άννας Μητσοπούλου.

Η παρασκευή του απολυμαντικού πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας, υπό το συντονισμό της Προέδρου του Τμήματος. Παρασκεύαστηκαν, σε πρώτη φάση 170 λίτρα απολυμαντικού, σύμφωνα με την προτεινόμενη και εγκεκριμένη συνταγή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (υγρό απολυμαντικό με βάση την ισοπροπανόλη, τη γλυκερίνη και το υπεροξείδιο του υδρογόνου). Στην παρασκευή του απολυμαντικού συμμετείχαν τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, μεταδιδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Χημείας. Η όλη δράση χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ), προμηθεύοντας το Τμήμα Χημείας με τα απαραίτητα αντιδραστήρια και υλικά για την παρασκευή και τη συσκευασία του απολυμαντικού υγρού.

Διανεμήθηκαν συνολικά τα πρώτα 170 λίτρα απολυμαντικού υγρού σε 410 συσκευασίες των 250 mL και 130 συσκευασίες των 500 mL. Τα απολυμαντικά θα διανεμηθούν άμεσα στο προσωπικό του Υπουργείου, με ταυτόχρονη αποστολή απλών οδηγιών χρήσης για την απολύμανση μικρών επιφανειών και χεριών. Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρασκευαστούν και θα χορηγηθούν επιπλέον ποσότητες σε προσωπικές συσκευασίες για τις ανάγκες όλου του προσωπικού του Υπουργείου, για την περίοδο της επιστροφής στην κανονικότητα. Η Υπουργός ευχαρίστησε τη διοίκηση και την επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ για τη σημαντική πρωτοβουλία και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου για την άμεση διανομή υλικού και οδηγιών στους εργαζομένους, επιπλέον των απολυμαντικών που ήδη διατίθενται μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber