ΠΟΣΔΕΠ: Προσφυγή σε δικαστικές ενέργειες σχετικά με τις περικοπές των αμοιβών των πανεπιστημιακών καθηγητών και για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ευρωπαίων συναδέλφων .

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων

Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Διεύθυνση:     ΣΤΑΔΙΟΥ  5,  4ος Όροφος,   GR105 62,    ΑΘΗΝΑ,

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr

Ιστοσελίδα: www.posdep.gr

Τηλέφωνο:  210-3689372

Fax:  210-3689376

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ // ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2015

1η Συνεδρίαση,  19 Φεβρουαρίου 2013,  ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2013

Α Π Ο Φ Α Σ Η

Θέμα: Προσφυγή σε δικαστικές ενέργειες σχετικά με τις περικοπές των αμοιβών των πανεπιστημιακών καθηγητών και για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ευρωπαίων συναδέλφων .

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ στην 1η συνεδρίασή της, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα  που έχουν ανακύψει μετά και τις πρόσφατες δραματικές περικοπές στις αμοιβές των πανεπιστημιακών καθηγητών, αποφασίζει ότι: α) θα καλύψει την προσφυγή όσων συναδέλφων θελήσουν να προσφύγουν ατομικά και β) υποστηρίζει οικονομικά την προσφυγή ενός συναδέλφου  στις ακόλουθες δικαστικές ενέργειες:

στην κατάθεση άμεσα - και οπωσδήποτε εντός του χρόνου της προθεσμίας των απαιτούμενων 60 ημερών - προσφυγής στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο,

στην κατάθεση, στον κατάλληλο χρόνο, αίτησης πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας,

και εάν η κατάληξη αυτών των ενεργειών είναι αρνητική σε εθνικό επίπεδο, η Ομοσπονδία θα στηρίξει την προσφυγή του συναδέλφου - και όποιων άλλων συναδέλφων έχουν εντωμεταξύ προσφύγει - στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ). Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης των αποφάσεων εθνικών δικαστηρίων σχετικών με τις αμοιβές των καθηγητών πανεπιστημίων άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε κείμενο για συλλογή υπογραφών σχετικά με τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η ενέργεια αυτή θα προσβλέπει και στην  ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των ευρωπαίων συναδέλφων μας.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber