Διέξοδος

Εκπαιδευτικών Δράσεις

Γιατί ΔΕΝ στηρίξαμε την ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, και

γιατί ΘΑ στηρίξουμε ΤΩΡΑ την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

…...

Τον Απρίλιο του 2012,το ΔΣ της ΔΟΕ απέστειλε στους συλλόγους διεκδικητικό πλαίσιο που θα συζητούσαν οι αντιπρόσωποι μας στο συνέδριο, με την υπόμνηση ότι για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά δεν θα προτείνει πλάνο ΔΡΑΣΕΩΝ, για να συζητηθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟ στο συνέδριο τον ΙΟΥΝΙΟ του 2012…ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ!

Στο συνέδριο, και μετά από σπατάλη 400.000 ευρώ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ την τελευταία ημέρα-σημ. οι σύνεδροι πληρώνονται και για την επόμενη!-, έδιωξαν  τους συνέδρους τους, και στη συνέχεια  επικαλούμενοι «ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ» ΠΕΤΥΧΑΝ:

1.Ούτε διεκδικητικό πλαίσιο ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ

2.ούτε πλάνο δράσεων-αντιδράσεων και …

…αίφνης, δίχως προετοιμασία από τη βάση, δίχως πλαίσιο, δίχως προοπτική, χωρίς να συνεργαστεί με την ΑΔΕΔΥ, ή άλλα επαγγελματικά σωματεία που έχουμε κοινά θέματα-π.χ. ΟΛΜΕ!-στη μέση του καλοκαιριού, 8 Αυγούστου, προκηρύσσεται ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (βλ.υποσημείωση).

ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  για θέματα που αφορούν το ενιαίο μισθολόγιο, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τον ΕΟΠΥΥ, την Αξιολόγηση…την μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων…

Θέματα που αφορούν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, κοινά θέματα με άλλους κλάδους εκπαιδευτικών ΑΛΛΑ και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που αρνείται τις λογικές και τα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,

ΚΑΙ σε ημερομηνία ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ να μην προλάβουμε να ενημερώσουμε τους γονείς και την κοινωνία,- αφού ο χρόνος δεν επαρκεί-, δίχως πλάνο και στόχο για την ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των κινητοποιήσεων!  Έκαναν τα πάντα για να οδηγηθεί σε ΑΠΟΤΥΧΙΑ!

Τελικώς στις 3 Σεπτέμβρη-τυχαίο;-η ΔΟΕ στέλνει μήνυμα στους τοπικούς συλλόγους τους οποίους ζητά να λάβουν ΤΩΡΑ μέρος στην απεργία(!!!)… ΚΑΙ… «Αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα προχωρήσει, με διαδικασίες βάσης, στο σχεδιασμό των επόμενων δράσεων…» επειδή μέχρι ΤΩΡΑ την εμπόδιζε κάποιος να πάρει τη γνώμη της ΒΑΣΗΣ!!!

Δίχως την άποψη της βάσης, χωρίς ΈΓΚΑΙΡΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  προεργασία και συμμαχίες με κλάδους που έχουμε κοινά ζητήματα, δίχως την κοινωνία ενημερωμένη και σε χρόνο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, επιχείρησαν να εξευτελίσουν τον κλάδο, να εξευτελίσουν το «όπλο» της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στα μάτια της κοινωνίας και των συναδέλφων και να «κάψουν» εγκαίρως κάθε διάθεση για ουσιαστικό αγώνα από όλους μας ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ και το συνδικαλισμό και το ρόλο του.

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! Η συμμετοχή στην απεργία ήταν πανελλαδικά 3%!!!

Γι’ αυτούς τους λόγους συνάδελφοι ΔΕΝ στηρίξαμε αυτή την ΑΠΕΡΓΙΑ!

Παρά το ότι και η χτεσινή προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ δεν έχει την κατάλληλη προεργασία, πιστεύουμε ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει να στηριχτεί επειδή:

ΑΦΟΡΑ κοινά αιτήματα όλων των του λαού, που αντιλαμβάνεται πλέον ότι κανένας δεν μένει στο απυρόβλητο των μνημονιακών πολιτικών, δεν περιχαρακώνεται σε κλαδικά μόνο αιτήματα που προωθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού, και συγκροτούν ουσιαστικό αγωνιστικό μέτωπο με το σύνολο της κοινωνίας!

Ας αγωνιστούμε για την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει ουσιαστικό βήμα επαναπροσδιορισμού της στάσης των εργαζομένων ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ, για την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

«ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υποσημείωση: 30 Αυγούστου ζητήθηκε συνδρομή(!) της ΑΔΕΔΥ, η οποία απάντησε με στήριξη-πρόσκληση ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΟΛΜΕ ενημερώθηκε αρχές Σεπτέμβρη και στήριξε και αυτή με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Και η ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ:επειδή ΤΩΡΑ συνέπεσε να υπογραφεί η οριστική υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο. ΑΥΤΟ είναι το ΜΕΤΩΠΟ! Εγκαίρως και συμπαγώς συγκροτημένο!!!

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber