Ανακοίνωση-απάντηση

Με οργή για τις ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές, αλλά και θλίψη για τον συνδικαλιστικό ξεπεσμό των υπογραφόντων, ενημερωθήκαμε για την καταγγελία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου που αφορά στην επίσκεψη μας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χίου, για  συνάντηση  με τους συναδέλφους μας  διοικητικούς υπαλλήλους, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε 2 χρόνια περίπου.

Στο λιβελογράφημα του το νεοεκλεγέν  προεδρείο του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου μας καταγγέλλει,  χωρίς να ήταν  κανείς τους παρόν στην συνάντησή μας στις 20 Ιουνίου,  ότι με τις αναφορές μας  για την αξιολόγηση παραπληροφορήσαμε και τρομοκρατήσαμε τους συναδέλφους μας, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν όλοι στην αξιολόγηση.

Δυστυχώς οι συνάδελφοι του ΝΤ ΑΔΕΔΥ εκτός από  συκοφάντες είναι και αδαείς (όσο μεγαλύτερο το ψέμα τόσο μεγαλύτερη και η γκάφα) διότι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το Α΄ στάδιο της αξιολόγησης (αυτοαξιολόγηση) είχε λήξει στις 18 Ιουνίου, δηλαδή 2 ημέρες πριν από την επίσκεψη μας στην Χίο.

Ως προς την ουσία της καταγγελίας η θέση μας για την αξιολόγηση αυτού του τύπου είναι διατυπωμένη και ενυπόγραφη στις ανακοινώσεις μας, αλλά και στην διαχρονική μας παρουσία στο κίνημα και γνωστή τόσο στους συναδέλφους μας, οι οποίοι μας τιμούν με συντριπτικά ποσοστά εκλογής, όσο και στην ΑΔΕΔΥ.  Τους συνιστούμε να διαβάσουν με προσοχή, να ενημερωθούν για τον αγώνα που δίνουμε στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην τιμωρητική και χωρίς αξιοκρατία αξιολόγηση από το 2014, αλλά και για την προσήλωση μας στις συλλογικές αποφάσεις και  δράσεις της ΑΔΕΔΥ.

Ως προς τις συκοφαντικές και αναπόδεικτες αναφορές τους για τους υποτιθέμενους διαλόγους μας, που προφανώς κατέληξαν στην παραποιημένη μορφή τους, προς διευκόλυνση της καταγγελίας και τους συκοφαντικούς και απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς τόσο για τα πρόσωπα μας όσο και για την συνδικαλιστική μας ιδιότητα,  οι υπογράφοντες  θα πρέπει ή να τους αποδείξουν ή να τους  ανασκευάσουν δημόσια.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο τους, δεν θα προβούμε σε αξιολογικές αναφορές για τα πρόσωπα τους και την συνδικαλιστική τους δράση, δεν θα τους παραδώσουμε στη χλεύη κανενός αλλά στην κρίση της δικαιοσύνης, όπου μετά από χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα με λύπη μας θα καταφύγουμε, διότι το ψέμα, η συκοφαντία, η μονταζιέρα, η σπίλωση και η στοχοποίηση δεν αποτελούν συνδικαλιστική δράση αλλά βαθύτατα αντιδημοκρατική πρακτική και  συνειδητή  πράξη οπορτουνισμού, λαϊκισμού και  ολοκληρωτισμού.

Με εκτίμηση

Σάββας Φωτιάδης Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ

Νώντας Αθανασιάδης Πρόεδρος ΣΥΠYΥΠ

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου