xylodarmos
Η καταγγελία που αποκάλυψε το δράμα γυναίκας θύμα ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον σύζυγό της

Το βράδυ του Σαββάτου αποκαλύφθηκε το δράμα που ζούσε μία γυναίκα σε χωριό του Ερυμάνθου, η οποία κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει με απειλές σε ασελγείς πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η γυναίκα βρήκε το ψυχικό σθένος και κατήγγειλε τον σύζυγό της και σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, στο παρελθόν ο κατηγορούμενος απειλούσε την παθούσα και με πιστόλι, ακόμη και ενώπιον των ανήλικων τέκνων τους, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Προφανώς, μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας. Εκεί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πιστόλια κρότου λάμψης, ένα περίστροφο κρότου λάμψης, μία θήκη περιστρόφου, μία φυσιγγιοθήκη με τριάντα θήκες φυσιγγίων και δύο φυσίγγια, έξι βολίδες άσφαιρες για αεροβόλο όπλο. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Λόγω της καταγγελίας και για την ασφάλεια της μητέρας και των επτά παιδιών της από 3 έως 13 ετών, αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία στην Πάτρα και παραγγέλθηκε σε κοινωνική υπηρεσία η διενέργεια αυτοψίας για τις συνθήκες διαβίωσης της παθούσας και των τέκνων της.

Τέσσερις συλλήψεις στην Πάτρα για ενδοοικογενειακή βία

Συνολικά χθες οι αστυνομικές διευθύνσεις Αχαΐας και Ηλείας ανακοίνωσαν τέσσερις συλλήψεις και σχηματισμό πέντε νέων δικογραφιών για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, στην Πάτρα συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου ένας άνδρας που καταγγέλθηκε ότι χτύπησε τη σύζυγό του. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένας άλλος άνδρας φέρεται να χτύπησε τη 15χρονη κόρη του με τη χρήση ενός σιδερένιου εργαλείου – τύπου άλεν.

Στον Πύργο, συνελήφθη προχθές το βράδυ ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του, για απόπειρα άσκησης σωματικής βίας σε βάρος της. Επίσης κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος πριν ένα μήνα τής είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Τέλος, στην Αμαλιάδα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε ο πατέρας του, αναφέροντας ότι του άσκησε σωματική βία με τα άκρα του.

Δυστυχώς, το φαινόμενο των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας διογκώνεται το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα, η ΕΛΑΣ δημοσιοποιεί πλήθος περιστατικών, όπου παρεμβαίνει και εφαρμόζει τον νόμο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Έρχονται κλιμακωτό ωράριο & τεστ
Γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν καταλαβαίνουν άμεσα την κακοποίηση των μαθητών τους; Ευθύνες του ΥΠΑΙΘ
Αλήθεια μήπως και για την παιδική κακοποίηση φταίνε οι δάσκαλοι; Οπως ειπώθηκε σε πολλές τηλεοράσεις, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν τις αλλαγές...
Γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν καταλαβαίνουν άμεσα την κακοποίηση των μαθητών τους; Ευθύνες του ΥΠΑΙΘ
εκπαιδευτικοί
Η πλούσια αναπληρώτρια...
«Οι πρώην λοιπόν αναπληρωτές και νυν άνεργοι θα στηθούν πάλι σε παράταξη μήπως από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη κλπ κληθούν εκ νέου να...
Η πλούσια αναπληρώτρια...