areios pagos
George Vitsaras / SOOC
Η πρόεδρος ζητά την επίσπευση καθαρογραφής της απόφασης για το Μάτι

Σε αγώνα δρόμου για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής των αδικημάτων για την εθνική τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι εξελίσσεται η υπόθεση, με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα να ζητά την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός ζητά από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να καθαρογραφεί η απόφαση το συντομότερο δυνατό με σκοπό να προσδιοριστεί άμεσα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, αφού καραδοκεί ο κίνδυνος της παραγραφής.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί να απαλλαγεί από κάθε άλλη υποχρέωση τον μήνα Μάιο η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Γκιαούρη για να μπορέσει να ασχοληθεί απερίσπαστη με τη σύνταξη του σκεπτικού της απόφασης.

Σκοπός είναι ακόμη και τον Ιούνιο να έχει τη δυνατότητα η Εισαγγελία Εφετών να προσδιορίσει τη δευτεροβάθμια δίκη αν και εφόσον καταθέσουν εφέσεις οι καταδικασθέντες ή αν γίνουν δεκτά τα αιτήματα που θα υποβάλουν συγγενείς νεκρών για άσκηση έφεσης προς την εισαγγελία, η οποία σε κάθε περίπτωση θα εξετάσει και αυτεπαγγέλτως το εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης για αθωώσεις κατηγορουμένων.

Σημειώνεται, ότι στα 8 χρόνια παραγράφονται τα πλημμελήματα αν δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη, δηλαδή απόφαση όχι μόνο του Εφετείου αλλά και του Αρείου Πάγου, ενώ ήδη τον Ιούλιο συμπληρώνονται 6 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι εντός 2 ετών θα πρέπει να έχουν γίνει 2 δικαστήρια και να έχουν εκδοθεί αποφάσεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου: Αποτελέσματα εκλογών αντιπροσώπων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου ενημέρωσε για τα αποτελέσματα εκλογών αντιπροσώπων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου: Αποτελέσματα εκλογών αντιπροσώπων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ