Δίκη για Μάτι
Φωτογραφία από iRafina.gr
Ξέσπασαν οι συγγενείς

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τους 6 από τους 21 κατηγορούμενος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το δικαστήριο ακολούθησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης. Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχο δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελο Μπουρνούς τότε δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνη Παλπατζή τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Ξέσπασαν οι συγγενείς

Η απόφαση ελήφθη με σφοδρές αντιδράσεις από το ακροατήριο. Γυναίκα που έχασε την κόρη της στη φωτιά προχώρησε μπροστά στους αθωωθεντες ενώ εκείνοι αποχωρούσαν φωνάζοντας: «Ντροπή σας! Κοιτάξτε με στα μάτια. Δεν ήσασταν δίπλα μας όλοι αθώοι ήσασταν. Έπρεπε από μόνοι σας να μπείτε στη φυλακή. Κοιτάξτε με!». Στη συνέχεια προχώρησε μπροστά στους καταδικασθέντες και συνέχισε να φωνάζει με τους υπόλοιπους συγγενείς να φωνάζουν: «Στο προεδρείο να τα πεις αυτά».

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κιμάς
Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μητέρα βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά που αγόρασε από κρεοπωλείο
Βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά - Τι υποστήριξαν οι ιδιοκτήτες του κρεοπωλείου
Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μητέρα βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά που αγόρασε από κρεοπωλείο