Σερίφηδες
Να αποφυλακιστούν οι «σερίφηδες» που έβαλαν σε κοντέινερ 13 μετανάστες ζητεί η Εισαγγελέας

Να αποφυλακιστούν οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι, αποκαλούμενοι «σερίφηδες» του Έβρου, οι οποίοι κατηγορούνται για μία σειρά από αδικήματα, όταν τον περσινό Αύγουστο κράτησαν ομήρους 13 μετανάστες και πρόσφυγες από το Πακιστάν και τη Συρία σε ένα τρέιλερ – κλουβί, που περιέφεραν σε δασικές περιοχές της Αλεξανδρούπολης ανεβάζοντας και βίντεο στο facebook και υποδεικνύοντάς τους σαν «εμπρηστές», ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η αντεισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το voria.gr, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζήτησε την παραπομπή τους σε δίκη για όσα υπέστησαν οι άτυχοι μετανάστες που έπεσαν στα χέρια τους και μάλιστα για τα αδικήματα για τα οποία έχουν προφυλακιστεί και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των ρατσιστικών χαρακτηριστικών. Ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή τους κράτηση με περιοριστικούς όρους, όπως άλλωστε είχε πράξει μετά τη σύλληψή τους αφού απολογήθηκαν, αφιερώνει ένα μεγάλο τμήμα της πρότασής της στην ανάλυση των επιχειρημάτων της για την αποφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων μέχρι τη δίκη.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, που αφορά τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει η ίδια στους 13 μετανάστες και για τις οποίες απηλλάγησαν, πλην της παράνομης εισόδου. Κυρίως για την απόπειρα εμπρησμού, κατηγορία που προέκυψε από τους ισχυρισμούς των αυτόκλητων «σερίφηδων» ότι οι μετανάστες ήθελαν να βάλουν φωτιά στο δάσος. Είχαν παρουσιάσει μάλιστα στους αστυνομικούς και έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με λάστιχο αυτοκινήτου, σανίδια και σφουγγάρι, τον οποίο οι μετανάστες κατηγορήθηκαν ότι πήγαν να πυροδοτήσουν με τη μέθοδο της… τριβής, ισχυρισμοί που καταρρίφτηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο επέκρινε τη στάση των τριών κατηγορουμένων - ενός Αλβανού και δύο Ελλήνων.

Η πρόταση αποφυλάκισης

Την ίδια ώρα πάντως η αντεισαγγελέας με ένα αναλυτικό σκεπτικό ζητάει από το συμβούλιο να αποφυλακίσει τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους για τα βαριά αδικήματα, για τα οποία προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη. Αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι ούτε ύποπτοι φυγής, ούτε επικίνδυνοι να διαπράξουν παρόμοια αδικήματα. Στο μεγάλης έκτασης σκεπτικό, σε σύγκριση με αντίστοιχα σε άλλες δικαστικές αποφάσεις, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ουδόλως διαπιστώνεται ότι προκύπτει σκοπός φυγής οποιουδήποτε εκ των τριών κατηγορουμένων», όπως και ότι «δεν διαγιγνώσκεται κίνδυνος υποτροπής αυτών και ότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κριθεί ότι οι κατηγορούμενοι, εάν αφεθούν ελεύθερο, είναι πιθανό να διαπράξουν άλλα αδικήματα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά