MAKARONIA ME KIMA
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν τα μακαρόνια σου αλ ντέντε;

Το σωστό βράσιμο στα μακαρόνια είναι μεγάλη υπόθεση! Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί, σε πόση ώρα βράζει το νερό; γιατί μου έγιναν τα μακαρόνια παραβρασμένα ή ακόμα και πότε πρέπει να βάλεις λάδι ή βούτυρο στα μακαρόνια. Πόσες φορές έχεις πάει να φτιάξεις μια μακαρονάδα στα γρήγορα και σκέφτηκες πόσος χρόνος χρειάζεται να γίνει αλ ντεντε;

Ο σεφ Πέτρος Συρίγος έχει όλες τις λύσεις για το σωστό βράσιμο στα μακαρόνια και φυσικά το τοπ μυστικό για να μην κολλάνε!

Πως βράζουμε τα μακαρόνια:

  1. Ξεκινάμε με την σωστή κατσαρόλα, θέλουμε να έχει μεγάλο βάθος ώστε να χωράει αρκετό νερό και να γίνει σωστά το βράσιμο των μακαρονιών.
  2. Ιδανικά, αν βράσεις 1 πακέτο μακαρόνια θα χρειαστείς περίπου 5 λίτρα. Δηλαδή, για κάθε 100 γρ. μακαρόνια χρειάζεσαι 1 λίτρο.
  3. Προσθέτεις μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  4. όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, τότε και μόνο τότε, ρίχνεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις για να μην κολλήσουν.
  5. Αν βράζεις τα μακαρόνια του εμπορίου, δηλαδή αυτά που βρίσκεις στο super market. Υπολόγισε ότι θέλουν 10 με 12 λεπτά. Αν είναι φρέσκα τότε υπολόγισε γύρω στα 4 λεπτά.
  6. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος καλό θα ήταν να ρίχνεις μια ματιά, να δεις αν έβρασαν τα μακαρόνια σου, ιδίως αν είναι φρέσκα που είναι και πιο ευαίσθητα.
  7. Στη συνέχεια, στραγγίζεις τα μακαρόνια, χωρίς να τα ξεπλύνεις!
  8. Καλό θα ήταν να κρατήσεις λίγο νερό από αυτό που έβρασες τα μακαρόνια, για να κάνεις δεμένες σάλτσες

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν τα μακαρόνια σου αλ ντέντε;

Τα μακαρόνια αλ ντέντε δεν είναι και κάτι δύσκολο, όσο και αν σου ακούγεται περίπλοκο. Για να κάνεις την μακαρονάδα σου al dente το μόνο που χρειάζεται είναι να την βράσεις 1 με 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.

Πότε βάζουμε λάδι στα μακαρόνια;

ίσως είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στην μαγειρική, ότι πρέπει να βάζουμε λάδι στα μακαρόνια κατά τη διάρκεια που βράζουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα το λάδι κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Το λάδι είναι χρήσιμο αφού σουρώσεις τα μακαρόνια σου και δεν έχεις σκοπό να καταναλώσεις άμεσα το φαγητό σου. Μόνο τότε βάζεις λάδι, για να τα διατηρήσεις.

Το μυστικό για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια:

Το μυστικό για να μην κολλήσουν  τα μακαρόνια δεν είναι και τόσο μυστικό ούτε και πολυσύνθετο.

  1. Καταρχάς, όπως είπαμε παραπάνω δεν βάζεις λάδι κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  2. όταν αρχίζουν να κοχλάζουν ρίχνεις 1 κ.γλ. αλάτι.
  3. είσαι από πάνω και με το που ρίξεις τα μακαρόνια ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα.
  4. Δεν ξεπλένεις τα μακαρόνια σου γιατί θα χάσουν το άμυλο που θα βοηθήσει να δέσει την σάλτσα σου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikageumataeksww.jpg
Λαμία: Σταφυλόκοκκος η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων των 63 μαθητών στη Λαμία
Τα βακτήρια αυτά έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και στις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων
Λαμία: Σταφυλόκοκκος η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων των 63 μαθητών στη Λαμία