Τι αποκαλύπτει η υπογραφή του email σας;
Τι δεν πρέπει να κάνουμε στην υπογραφή

Οι υπογραφές μας στο email αποτελούν μία προσωπική υπόθεση που στόχο έχει να δείξει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα προς τον παραλήπτη.

Πολλές φορές όμως ίσως να κάνουμε κάποια λάθη που να αλλοιώνουν την ποιότητά τους.

Έρευνα των υπογραφών

Η συγγραφέας και κωμικός Kelly Landry άρχισε να ερευνά τις υπογραφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ έγραφε για μια κωμική εκπομπή. Η 37χρονη δήλωσε στην South West News Service ότι ορισμένες υπογραφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να “προδώσουν” περισσότερη αυτοπεποίθηση από άλλες – και κάποιες άλλες είναι δήθεν και αγενείς.

«Πολλοί διευθυντές και μάνατζερ ή οι φίλοι μου που είναι διευθυντικά στελέχη χρησιμοποιούν το “Τα καλύτερα (best)”. Είναι η καλύτερη υπογραφή για ένα αφεντικό είτε είναι γυναίκα είτε άνδρας. Αν θέλετε να δείχνετε αυτοπεποίθηση ή αν δεν είστε σίγουροι πώς να τελειώσετε ένα email, το “Τα καλύτερα” είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε», εξήγησε η Landry. Ωστόσο, τόνισε ότι προτιμά το «Τις καλύτερες ευχές μου», καθώς βγαίνει «πιο ζεστό» από το «Τα καλύτερα».

Η συνηθισμένη υπογραφή «ευχαριστώ» (thanks) είναι πιο ανεπίσημη και «σας βάζει σε πιο αδύναμη θέση», ανέφερε η Landry.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το αρχικό τους όνομα ακολουθούμενο από ένα “x” – Lx, για παράδειγμα – δίνουν ένα στοιχείο μυστηρίου και επιβεβαιώνουν τη θέση ισχύος τους. «Τους αρέσει να αφήνουν τους ανθρώπους να μαντεύουν – ενδεχομένως τους άρεσαν οι κατασκοπευτικές ταινίες όταν ήταν παιδιά», ισχυρίστηκε ο Landry. «Ή αυτό είναι λίγο ρομαντικό- αισθάνομαι ότι οι ρομαντικοί άνθρωποι θα έβαζαν απλά το αρχικό τους γράμμα. Μου δίνει ισχυρά και δημιουργικά vibes».

Σύμφωνα με την Landry οι υπογραφές «Δικός σου ειλικρινά» και «με σεβασμό» είναι παράξενες. «Νομίζω επίσης ότι είναι τόσο αστείο καθώς θα είναι μερικοί από τους πιο σκληρούς ανθρώπους. Θα επαναδιατυπώσουν το συμβόλαιό σου, θα σου πουν ότι δεν μπορείς να έχεις αυτό και εκείνο, και θα τελειώσουν με το “Δικός σου ειλικρινά” – αυτό μοιάζει με ένα “Άντε γ@@@”», εξήγησε.

«Νομίζω επίσης ότι το “με σεβασμό” είναι κάτι που χρησιμοποιούν πολλοί στρατιωτικοί. Επειδή το λένε, δεν σημαίνει ότι το εννοούν πραγματικά, και όλοι ξέρουν ότι δεν το εννοούν» συνέχισε.

Τι ισχύει για τις υπογραφές των email

Ο αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο Northeastern, Michael McCluskey, διδάσκει στα μαθήματα επιχειρηματικότητας, την σημασία της δαπάνης χρόνου για την υπογραφή ενός email. «Λέτε μια ιστορία, είτε το γνωρίζετε είτε όχι», δήλωσε ο McCluskey στο Northeastern Global News. «Όπως κι αν μιλάτε, όπως κι αν γράφετε… δεν έχει να κάνει μόνο με τις πληροφορίες που συγκεντρώνετε. Έχει να κάνει με το πώς τις ενώνεις».

Ο καθηγητής διδασκαλίας Αγγλικών στο Northeastern, Ted Moss, πρόσθεσε ότι μερικοί άνθρωποι αρέσκονται να χρησιμοποιούν την υπογραφή τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως «ένα μίνι βιογραφικό σημείωμα», περιλαμβάνοντας ενεργά links προς την εργασία τους ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τους φοιτητές του Moss, η υπογραφή είναι ένας ακόμη τρόπος για να «παρουσιάσουν τον εαυτό τους σε πιθανούς εργοδότες και να τονίσουν τα επιτεύγματά τους». «Κατά κάποιον τρόπο, σας καθορίζει», τόνισε ο Moss.

Ο McCluskey δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πολλά «μη» στις υπογραφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά υπάρχει μόνο ένα: «Το μοναδικό λάθος είναι να μην υπάρχει υπογραφή».

Πηγή: foxreport.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα