παιδιά
Αν το παιδί έχει κλείσει την ηλικία των 16, τότε το αδιέξοδο είναι μεγάλο καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να νοσηλευτούν με τους ενήλικες

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν εμφανιστεί στα δημόσια παιδοψυχιατρικά τμήματα των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας τόσο πολλά κρούσματα αυτοκτονικών ιδεασμών από παιδιά. Το ομολογούν γιατροί που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ψυχιατρική μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως σημειώνει σε αναλυτικό της δημοσίευμα στην efsyn.gr η Χριστίνα Κοψίνη, ο γονιός, ο κάθε γονιός που αντιμετωπίζει πρόβλημα και που συνήθως ξαφνικά βλέπει αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού του αναζητεί μια βοήθεια, πού αλλού παρά στο Παίδων. Αλλά κι αυτό έχει περιορισμένες κλίνες. Κι αν το παιδί έχει κλείσει την ηλικία των 16, τότε το αδιέξοδο είναι μεγάλο.

Γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να νοσηλευτούν με τους ενήλικες. Και φυσικά μιλάμε για νοσηλεία, όταν οι εκδηλώσεις της συμπεριφοράς απαιτούν μια πιο διαρκή και συνεχή ψυχοθεραπευτική και φαρμακευτική παρακολούθηση, όταν ο γονιός καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κρύβει πια το πρόβλημα κάτω από το πάπλωμα κι όταν η οικογένεια βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάλυση.

Φυσικά αυτές οι καταστάσεις βαραίνουν όλους τους γονείς, είτε έχουν οικονομική επάρκεια είτε όχι. Κυρίως όμως στραγγαλίζουν όλους όσοι δεν έχουν μέσα ιδιωτικά. Δεν μπορούν από έναν μισθό να εξασφαλίσουν το πλεόνασμα για να βρουν την κατάλληλη, έστω και ιδιωτική, φροντίδα για τις ευαίσθητες ψυχές που μεγαλώνουν. Που δεν μπορούν να προσεγγίσουν έναν ιδιώτη παιδοψυχίατρο. Που δεν μπορούν να εξοικονομούν αυτά τα 80άρια ή ακόμη και τα 150άρια που απαιτεί μια επίσκεψη στους κορυφαίους ψυχιάτρους με τα ιδιωτικά γραφεία.

Τους γονείς που παλεύουν και οι ίδιοι να κρατηθούν όρθιοι με ένα ladose, με ένα cipralex, με μισό του μισού zanax των 0,5 mg. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Σχολεία: Ως προσωπικό καθαριότητας θα προσλαμβάνεται συγγενής αποβιώσαντος λόγω ενδοοικογενειακής βίας
Τι αναφέρει η απόφαση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για την διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων
Σχολεία: Ως προσωπικό καθαριότητας θα προσλαμβάνεται συγγενής αποβιώσαντος λόγω ενδοοικογενειακής βίας