ΤΡΟΧΑΙΟ
Αποζημίωση καλείται να πληρώσει ο δήμος Λάρισας σε οδηγό μηχανής

Το ποσό των 13.400 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δήμος Λάρισας σε οδηγό μηχανής που ενεπλάκη σε ατύχημα εξαιτίας μιας λακκούβας σε δρόμο της πόλης, μετά την απόφαση του Γ’ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας.

Ο οδηγός, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του εξαιτίας μια μεγάλης λακκούβας στο οδόστρωμα, τραυματίστηκε από την πτώση και στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του Δήμου Λαρισαίων, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 214.820 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η αγωγή του μοτοσικλετιστή εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2022, με την απόφαση του Γ’ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας να δικαιώνει εν μέρει τον πολίτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε στον δήμο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ στις 2 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας προφανώς ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τη δημοτική αρχή ή ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν ανταποκρίνεται στη ζημιά που υπέστη ο αναβάτης της μοτοσικλέτας.

Τι αναμένεται να γίνει

Η συνέχεια της υπόθεσης πρόκειται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου θα κριθεί αν ο δήμος Λαρισαίων θα καταβάλει την αποζημίωση στον οδηγό της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε εξαιτίας κακοτεχνίας της ασφάλτου.

Ως γνωστόν σε περίπτωση υλικών ζημιών ή σωματικών βλαβών που οφείλονται σε κακοτεχνίες του οδοστρώματος, μπορεί κανείς να στραφεί εναντίον της δημοτικής αρχής διεκδικώντας αποζημίωση, αρκεί ο δρόμος να ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου και όχι της περιφέρειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα