Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Παράταση ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια
«Παίρνουν και τον πατέρα μου που είναι ηλικιωμένος και τον εκβιάζουν ότι θα του πάρουν το σπίτι, δεν υπολογίζουν και τίποτα, αν είσαι άρρωστος ή δεν είσαι ή είσαι σε προχωρημένη ηλικία»

Εκδικητικές πρακτικές από εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων δέχονται πολλοί οφειλέτες χωρίς να ξέρουν τι οφείλουν, χωρίς ενημέρωση, χωρίς να μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και με τους servicers να τους ασκούν ψυχολογικό πόλεμο τηλεφωνικά.

«Για δύο δόσεις καθυστερημένες μου ζητάνε όλο το ποσό, 19.000, και μιλάμε για 23 κλήσεις την ημέρα», δήλωσε στο MEGA ο Θοδωρής Μιχαηλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασυδοσία των servicers δεν τελειώνει εκεί, καθώς παίρνουν τηλέφωνα μέχρι και μέλη της οικογένειάς του.

«Παίρνουν και τον πατέρα μου που είναι ηλικιωμένος και τον εκβιάζουν ότι θα του πάρουν το σπίτι, δεν υπολογίζουν και τίποτα, αν είσαι άρρωστος ή δεν είσαι ή είσαι σε προχωρημένη ηλικία».

Οι εταιρείες, που αποφεύγουν συστηματικά να απαντήσουν εγγράφως σε αιτήματα των δανειοληπτών, διαχειρίζονται δάνεια άνω των 89 δισ. ευρώ, ενώ εντός του έτους εκτιμάται ότι 6,6 δισ. ευρώ θα ρυθμιστούν.

Τεράστιο αγκάθι αποτελεί και η έλλειψη ενημέρωσης ταλανίζοντας χιλιάδες δανειολήπτες, όπως καταγγέλλει στο «μεγάλο κανάλι» η Χριστίνα Νέλα.

«Ζήταγαν προκαταβολή 16.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει λόγος, τους λέω έχω ρύθμιση, δεν μου στείλατε ποτέ λογαριασμό, πού θα μπαίνουν τα λεφτά αφού η τράπεζα έκλεισε τον άλλο λογαριασμό», λέει.

Μήνας πλειστηριασμών ο Νοέμβριος

Να σημειωθεί πως μετά από ένα «νεκρό» διάστημα ενεργοποιήθηκαν εκ νέου οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο. Τους επόμενους 10 μήνες σε πλειστηριασμό θα βγουν ακόμα 14.000 ακίνητα λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Prosperty, Αντώνης Μαρκόπουλος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, το ύψος των κόκκινων δανείων φτάνει τα 90 δισ. ευρώ με εμπράγματες εξασφαλίσεις 1 εκατ. ακίνητα, εκ των οποίων το 75% αφορά σε κατοικίες.

Έρχονται αλλαγές αλλά με καθυστέρηση

Με χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες να έχουν πέσει θύματα της άγνοιας των δικαιωμάτων τους και με καθυστέρηση μιας τετραετίας και άνω, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος με τρεις διατάξεις:

  • Οι servicers θα υποχρεούνται να δημιουργήσουν ψηφιακές πλατφόρμες προκειμένου να γίνεται πλήρη ενημέρωση των οφειλετών όσον αφορά τις δόσεις, τις προμήθειες και τα επιτόκια,
  • Προωθείται η επικοινωνία οφειλετών και servicers χωρίς παρενοχλήσεις,
  • Θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά των πιστωτών σε περίπτωση μεταβίβασης των δανείων.
  • Το νέο πλάνο θα προβλέπει ποινές σε περιπτώσεις που δε θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και περαίωση της οφειλής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα
Ο ράπερ «Μιχαλάρας» μαζί με τον δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου στους...
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα