MONASTHRAKI
Οπλισμένοι με ρόπαλά, αλυσίδες φωτοβολίδες, ζώνες ακόμα και πυροσβεστήρες οι νεοναζί.

Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι» καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με αρκετούς τραυματίες.

Νεοναζί επιτέθηκαν πρώτα σε μετανάστες που βρέθηκαν μπροστά και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε άτομα που συμμετείχαν στην προηγηθείσα αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

Η βία ανεξέλεγκτη και ο φόβος των άτυχων επιβατών διάχυτος. Η επίθεση σε νεαρή κοπέλα στις αποβάθρες του σταθμού στο Μοναστηράκι καταγράφεται και σοκάρει.

Με γρήγορα βήματα και μάσκα στο πρόσωπο, το άτομο που της επιτίθεται πλησιάζει και αρχίζει να την χτυπά. Τη σπρώχνουν και επιστρέφουν λίγα μέτρα πιο κάτω όπου έχει εγκλωβιστεί ομάδα πολιτών από νεοναζί, στα βαγόνια του τρένου.

akrodexioi_monstiraki

Οι δράστες καταστρέφουν από μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων μέχρι κάδους για σκουπίδια. Παίρνουν στα χέρια τους τμήματα από αυτά και κατευθύνονται στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων. Εκεί που το μαρτύριο επιβατών κάθε ηλικίας συνεχίζεται.

Μικρά παιδιά με τους γονείς τους, νέοι και ηλικιωμένοι ξέρουν πως δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό. Αν σηκωθούν μπορεί να τραυματιστούν. Αν αρχίσουν να τρέχουν υπάρχει κίνδυνος να στοχοποιηθούν. Αν μείνουν στη θέση τους, ίσως γλιτώσουν. Αν και τα όσα βλέπουν ορισμένοι μετατρέπουν κατά διαστήματα την αγωνία τους σε πανικό.

Όσοι εκείνα τα δραματικά λεπτά έτυχε να μπαίνουν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Οι περισσότεροι με κουκούλες και κάποιοι με κράνη. Οπλισμένοι με ρόπαλά, αλυσίδες φωτοβολίδες, ζώνες ακόμα και πυροσβεστήρες. Μέσα σε ένα σύννεφο καπνού από τα καπνογόνα που άναψαν. Με την αστυνομία απούσα.

Όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί, οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές των θλιβερών εικόνων είχαν αποχωρήσει.

Οι τραυματίες μέσα στο σταθμό, οι ανοιχτές πόρτες στο τρένο που διαλύθηκε μαζί με τους καπνούς που έβγαιναν τόσο από τον σταθμό στο Μοναστηράκι όσο και από εκείνον στη Βικτώρια, έριχναν την αυλαία στην επεισοδιακή νύχτα, με τις εικόνες των επεισοδίων να κάνουν το γύρο του κόσμου από χθες, μέσω διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Καρέ καρέ η στιγμή που ακροδεξιοί ρίχνουν βενζίνη σε βαγόνι με πολίτες και φώναζαν: «Κάψ' τους» (βίντεο)

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας κράνη, άδειασαν μπιτόνια με βενζίνη μέσα στους συρμούς, επιχειρώντας να κάψουν ζωντανούς τους πολίτες που βρίσκονταν μέσα.

Όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πυροσβεστήρες και πέτρες προκαλώντας τραυματισμούς. Μάλιστα έριχναν και βενζίνη. Φωνάζοντας «καψ’τε τους.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση των ακροδεξιών σημειώθηκε σε συρμό που είχε μέσα αντιφασίστες. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο προσαχθέντες ή συλληφθέντες, οι οποίοι είναι τραυματισμένοι.

Σοκαριστική μαρτυρία από ανήλικο που δέχθηκε επίθεση και χτυπήθηκε από τους ακροδεξιούς σε βαγόνι στο Μοναστηράκι. 

Μαρτυρία 17χρονου που χτυπήθηκε στο βαγόνι του τραίνου από ομάδα φασιστών στο Μοναστηράκι:

“Με χτύπησαν στο κεφάλι με πέτρα ή παλούκι. Εγώ είμαι τυχερός. Σε άλλους τα τραύματα ήταν πολύ πιο βαριά. Κάποιον τον άρπαξαν, τον έβγαλαν έξω από το βαγόνι και τον χτυπούσαν όλοι μαζί με παλούκια και πυροσβεστήρες.

Όλα ξεκίνησαν στο Μοναστηράκι. Ήμασταν στον ίδιο συρμό. Ανταλλάξαμε κάποια βλέμματα κι εκείνοι επιτέθηκαν. Ήταν περισσότεροι. Πάνω από διπλάσιοι. Μας στρίμωχναν μέσα και έριχναν με μπιτόνι λάδι και βενζίνη. Θέλανε να μας κάνουν να φοβηθούμε. Μας έλεγαν ότι θα μας βάλουν φωτιά, ότι θα μας κάψουν.

Φωνάζανε Propatria (σ.σ πρόκειται για φασιστική οργάνωση), σας γαμάμε. Η αστυνομία επενέβη αφού όλα είχαν τελειώσει.”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
Προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης κατά των υγειονομικών – Τους αποκάλεσε «κάφρους»
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
ktel-patra
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Αποζημίωση των ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες
«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες