Σχολείο με χρώματα ουράνιου τόξου
Οι γονείς κάνουν λόγο για «βίαιη εξοικείωση μικρών παιδιών στη σεξουαλικότητα», μόνο και μόνο επειδή το σχολείο βάφτηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Την οργή τους εξέφρασαν ομοφοβικοί γονείς επειδή ένα δημοτικό σχολείο στην Κόρινθο βάφτηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, τα οποία αποκάλεσαν «σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας».

Πατέρας ανέφερε σε επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Espresso»:

«Διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα 22/8/2 ότι, καθώς τείνουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και βαψίματος του εν λόγω σχολείου, ένα τεράστιο ουράνιο τόξο (LGBTIQ σύμβολο) κοσμεί τον προαύλιο χώρο. Συγκεκριμένα, σε εμφανέστατο προς τον δρόμο σημείο του προαύλιου χώρου και εκτεινώμενο από τη μια άκρη ως την άλλη σχεδιάστηκε με χρωματιστές λωρίδες μπογιάς ένα τεράστιο ουράνιο τόξο στα χρώματα της σημαίας της κοινότητας LGBTIQ στην οροφή του εξωτερικού μπαλκονιού του προαυλίου.

Το σχολείο, αν και πρόσφατα βαμμένο, ξαναβάφτηκε φέτος. Το ζήτημα όμως όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πρόκειται για ένα δημοτικό σχολείο για μικρά παιδιά με ηλικίες των 6-13 χρονών και το γεγονός αυτό καθιστά το θέμα άκρως ευαίσθητο για τέτοιες ηλικίες που αυτά διαμορφώνουν και πλάθουν βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του χαρακτήρα τους. Το εικονιζόμενο ουράνιο τόξο θεωρώ ότι περνάει μηνύματα υπέρ της κοινότητας LGBTIQ υποσυνείδητα στα παιδιά τέτοιων ηλικιών».

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για αυτή την επιλογή των υπεύθυνων, ενώ τη χαρακτηρίζουν ως «βίαιη εξοικείωση μικρών παιδιών στη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές επιλογές». Οι ίδιοι απέστειλαν επιστολές με αποδέκτες τον δήμο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορίνθου, την Ιερά Μητρόπολη, τη διεύθυνση σχολείου και τον σύλλογο γονέων.

Τονίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περιστατικό κατήχησης στα παιδιά τους, ενώ επιτέθηκαν κατά και των εκπαιδευτικών, καθώς όπως υποστηρίζουν εκφράζουν απόψεις προσβλητικές προς τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη και με αναφορές σε γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας που ακόμα διχάζουν.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι κάποιοι γονείς που τίθενται υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας. Μάλιστα, ένας επισκέφτηκε την οικία ενός από τους διαμαρτυρόμενους γονείς, τον εξύβρισε αποκαλώντας αυτόν και όσους αντιδρούν «γραφικούς», τον απείλησε με αγωγές και του απάντησε ότι πρόκειται απλά για ένα... ουράνιο τόξο.

Ο δήμαρχος δήλωσε στην εφημερίδα Espresso ότι θα επιληφθεί του θέματος και ότι θα γίνει προσπάθεια για να «διορθωθεί η εικόνα του σχολείου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολεία υπό κατάρρευση
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα
Η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων σε πολλές γειτονιές είναι αναγκαία, ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθούν ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη - Ζητήματα ασφαλείας...
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα
ναζισμος
27 Απριλίου 1941: Οι ναζί καταλαμβάνουν την Αθήνα– Το καφενείο που έγινε η παράδοση
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της...
27 Απριλίου 1941: Οι ναζί καταλαμβάνουν την Αθήνα– Το καφενείο που έγινε η παράδοση