κινητό
Πώς θα επεκτείνετε τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σας

Τα κινητά αποτελούν πλέον την προέκταση του χεριού μας, με αποτέλεσμα να τα χρησιμοποιούμε πολλές ώρες ημερησίως.

Πώς, όμως, μπορούμε να κρατήσουμε υγιή την μπαταρία μας και να της δώσουμε λίγη παραπάνω ζωή;

Συμβουλές για καλύτερη χρήση

  • Απόφυγε τις ακραίες θερμοκρασίες: Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επιταχύνουν την υποβάθμιση της μπαταρίας, ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να μειώσουν προσωρινά τη χωρητικότητά της. Απόφυγε να το αφήνεις στο άμεσο ηλιακό φως ή σε ένα παγωμένο αυτοκίνητο.
  • Βελτιστοποίησε τις συνήθειες φόρτισης: Η υπερφόρτιση του τηλεφώνου σου ή η τακτική φόρτιση στο 100% μπορεί να επιβαρύνει τη μπαταρία. Εξέτασε το ενδεχόμενο να φορτίζεις τη συσκευή σου όταν φτάνει περίπου στο 20-30% και αποσυνέδεσε την από την πρίζα όταν φτάνει στο 80-90%. Επιπλέον, απόφυγε τη χρήση φθηνών φορτιστών, καθώς ενδέχεται να μην παρέχουν τη βέλτιστη τάση που απαιτείται για το τηλέφωνό σου, με αποτέλεσμα να βλάπτεται ενδεχομένως η μπαταρία.
  • Ενεργοποίησε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας: Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν μια λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που προσαρμόζει διάφορες ρυθμίσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας κατά τη διάρκεια κρίσιμων περιόδων που δεν έχεις άμεση πρόσβαση σε φορτιστή.
  • Ενημέρωσε το λογισμικό σου: Οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού όχι μόνο φέρνουν νέες λειτουργίες αλλά περιλαμβάνουν επίσης βελτιστοποιήσεις για καλύτερη απόδοση της μπαταρίας. Βεβαιώσου ότι το λειτουργικό σύστημα, οι εφαρμογές και το λογισμικό του τηλεφώνου σου είναι ενημερωμένα για να επωφεληθείς από τη βελτιωμένη απόδοση της μπαταρίας.
  • Χαμήλωσε τη φωτεινότητα της οθόνης: Η οθόνη είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στο τηλέφωνό σου. Μείωσε τη φωτεινότητα της οθόνης ή ενεργοποίησε την αυτόματη φωτεινότητα για να προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Επίσης, εξέτασε το ενδεχόμενο να μειώσεις τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας της οθόνης για να ελαχιστοποιήσεις την περιττή χρήση ενέργειας.
  • Απόφυγε τους περιττούς κραδασμούς και ήχους: Οι δονήσεις και οι συνεχείς ήχοι ειδοποιήσεων μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εξέτασε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσεις τις δονήσεις ή να θέσεις το τηλέφωνό σου σε αθόρυβη λειτουργία όταν δεν απαιτείται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η φράση «Απορία ψάλτου βηξ»;

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

skilaki
Μήπως ήρθε η ώρα να πάψετε να συμπεριφέρεστε στον σκύλο σας σαν να είναι παιδί σας; - Δείτε τους λόγους
Δείτε τους λόγους που πρέπει να πάψετε να συμπεριφέρεστε στον σκύλο σας σαν να είναι παιδί σας
Μήπως ήρθε η ώρα να πάψετε να συμπεριφέρεστε στον σκύλο σας σαν να είναι παιδί σας; - Δείτε τους λόγους
αγχος εξετάσεων
Οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Σίγουρα τα θέματα των Πανελλαδικών είναι δύσκολα, διότι πρόκειται για διαγωνισμό συμπλήρωσης θέσεων και πρέπει να ξεχωρίσουν οι άριστοι από τους πολύ...
Οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
mathimatika_epal
Πανελλήνιες - ΕΠΑΛ: Πρόβλημα στο Θέμα Γ - Τι προτείνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Προτείνεται να ληφθεί ως σωστή οποιαδήποτε από τις δύο προσεγγίσεις, για να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι
Πανελλήνιες - ΕΠΑΛ: Πρόβλημα στο Θέμα Γ - Τι προτείνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία