γεφυρα πριν από την πλύση
Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος αποκαλύπτει: Στις 08:34 το πρωί έπλεναν τα αίματα και τα στοιχεία της δολοφονίας του Μιχάλη και η αστυνομία περίπου στη 1 το μεσημέρι πήγε να κάνει την έρευνα

Ένα σημαντικό γεγονός αποκαλύπτει ο γνωστός φωτορεπόρτες Γιάννης Κέμμος σε ανάρτησή του:

"Όσα χρόνια καλύπτω την επικαιρότητα με πορείες, συμπλοκές, βομβιστικές επιθέσεις, τρομοκρατικά, δολοφονίες, ένα από τα εντυπωσιακά που έχω διαπιστώσει είναι η ταχύτητα με την οποία το αστικό κράτος σπεύδει να επαναφέρει την κανονικότητα.

Δεν θα προλάβουν να περάσουν παρά λίγες ώρες μετά το οποιοδήποτε περιστατικό ακόμα κι αν αυτό απαιτεί έρευνα για να διαπιστωθεί το τι συνέβη, πριν τα συνεργεία καθαρισμού και αποκατάστασης έρθουν και εξαφανίσουν τα ίχνη και την ιστορία του γεγονότος.

Το έχω δει να συμβαίνει μετά απο κάθε κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ότι κι αν έχει συμβεί, το είδαμε στα Τέμπη που μέσα σε χρόνο ρεκόρ μάζεψαν τα συντρίμμια και κάλυψαν το έδαφος που συνέβη η σύγκρουση, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα κάθε πιθανότητα να βρεθούν περισσότερα στοιχεία, το είδαμε και σήμερα όταν πριν προλάβει να έρθει η σήμανση να κάνει έρευνα στο γεφυράκι που μαχαίρωσαν τον άτυχο Μιχάλη, η μάνικα υψηλής πίεσης και το νερό ξέπλυναν το αίμα που χύθηκε άδικα και στοίχισε τη ζωή ενός ακόμα νέου ανθρώπου.

Δεν σβήνουν όμως μόνο τα στοιχεία ενός εγκλήματος, σήμερα στη Ν. Φιλαδέλφεια, πριν μερικούς μήνες στα Τέμπη αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Αυτό που τους αγχώνει είναι να σβήσουν την ιστορία των γεγονότων από τη μνήμη της κοινωνίας.

Αυτό που θέλουν είναι να γυρίσουν την σελίδα, να αλλάξουν την ατζέντα και τραβήξουν μακριά από την επικαιρότητα και το μυαλό της κοινής γνώμης τις εγκληματικές τους αμέλειες, τις εγκηματικές τους αστοχίες και τις εγκληματικές τους αποτυχίες. Τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις τους που έχουν στοιχίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Αυτός τους απασχολεί. Να ξεπλυθούν τα στοιχεία, να θαφτούν τα ευρήματα, να καλυφθεί η ιστορία με χώμα, να καθαρίσει με φρέσκο νερό και να ξεχαστεί.

Για να μπορέσουν όλοι αυτοί να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Να βασανίζουν τις ζωές μας και να προσποιούνται ότι μας σώζουν.

Ξανά και ξανά, και ξανά!

Δεν ξεχνάμε! Ανεχόμαστε πολλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξεχνάμε. Και κάθε μνήμη μένει εκεί μέσα μας βαθιά να μας βασανίζει και να μας τσιγκλάει κάθε τόσο μέχρι να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε.

Συλλυπητήρια στους γονείς του αδικοχαμένου Μιχάλη".

γεφυρα πριν από την πλύση

Και συνεχίζει: 

"H πρώτη φωτογραφία ειναι τραβηγμένη από εμένα στις 08:34 το πρωί σήμερα στο γεφυράκι που μαχαίρωσαν τον αδικοχαμένο Μιχάλη.

Την πλένουν με πιεστικό.

Η δεύτερη ειναι τραβηγμένη από συνάδελφο φωτορεπόρτερ λίγο πριν τη 13:00. Έχει έρθει αστυνομία και κάνει έρευνες για να βρούνε στοιχεία για το έγκλημα στη γέφυρα που πριν λίγες ώρες έπλυναν με το πιεστικό.

Αν αυτό δεν είναι επικοινωνιακή παπάτζα τότε πραγματικά ανησυχώ πού για το επίπεδο και την ποιότητα των ερευνών που γίνονται από την ελληνική αστυνομία για το συγκεκριμένο τουλάχιστον περιστατικό".

γεφυρα που την πλένουν με πιεστικό

Επειδή ρωτάτε αν είναι ίδια η γέφυρα που τράβηξα στις 08:34 το πρωί τη στιγμή που έπλεναν τα αίματα και τα στοιχεία της δολοφονίας του Μιχάλη με αυτή που πήγε η αστυνομία περίπου στη 1 το μεσημέρι να κάνει την έρευνα της ανεβάζω όλη τη σειρά των φωτογραφιών που τράβηξα και πριν την πλύνουν.

Η γέφυρα είναι μία, είναι συγκεκριμένη και η αστυνομία είναι στην ίδια γέφυρα.

Ο συνάδελφος το μεσημερι την τράβηξε από την αντίθετη πλευρά.

Όλες οι φωτογραφίες εκτός από την τελευταία που δεν είναι δική μου αλλά συναδέλφου από την Ευρωκίνηση είναι τραβηγμένες μέχρι και τις 08:34 το πρωί.

Η αστυνομία που αναζητεί στοιχεία

Είναι πριν την πλύνουν με τα αίματα ακόμα και ειναι και τη στιγμή που την πλένουν.

Η τελευταία φωτογραφία είναι περίπου στην 1 το μεσημέρι όταν έχει πάει η αστυνομία να κάνει έρευνα αφού έχει πλυθεί η γέφυρα.

Οι στιγμές που ζούμε όλοι ως κοινωνία και περισσότερο οι γονείς του δολοφονημένου Μιχάλη είναι δύσκολες.

Δεν έχει διάθεση κανείς να κοροϊδέψει κανέναν. Αυτά είναι τα γεγονότα, αυτές είναι οι φωτογραφίες, αυτό είναι το σημείο.

Αν κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι η αστυνομία και όχι οι φωτορεπόρτερ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αίθουσα σχολειο
ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου
Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» τονίζει την ανάγκη για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών
ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του συλλόγου
σχολείαα
Το εικονικό σχολείο ως «μετα-σχολείο» και οι μαθητές ως αναλώσιμοι πελάτες
Η εικονική πραγματικότητα, οι εικονικές αίθουσες και το εικονικό σχολείο ως «μετα-σχολείο» και οι μαθητές ως αναλώσιμοι πελάτες
Το εικονικό σχολείο ως «μετα-σχολείο» και οι μαθητές ως αναλώσιμοι πελάτες