φωτιά
Όλεθρος - Εκτός ελέγχου τα μέτωπα της φωτιάς

Μάχη σε μια σειρά πύρινα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική, με τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο να μαίνεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν, επίσης, μάχη σε Αίγιο, Κάρυστο, Αργολίδα, Βοιωτία, Μαγνησία και Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η μέρα όπου ο καύσωνας «Κλέων» φτάνει στην κλιμάκωσή του, ενώ και τη Δευτέρα οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές.

Στη Ρόδο περίπου 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα χωριά στα οποία πλησίαζε η φωτιά ενώ σπίτια και ξενοδοχεία έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

φωτιά

Φωτιά στην Αιγιάλεια: Εκκενώνονται οι οικισμοί Καθολικό και Κάστρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί τόσο με τα επίγεια μέσα όσο και με εναέριες ρίψεις των αεροσκαφών της Υπηρεσίας για την κατάσβεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, αυτήν την στιγμή γίνεται εκκένωση στους οικισμούς Κάστρο και Καθολικό.

φωτιά

Κάρυστος

Ιδιαίτερα δύσκολες αποτυπώνει τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Κάρυστο ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται κοντά στο Πλατανιστό της Καρύστου.

«Μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα», περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ωστόσο πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς.

«Έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112.

Η εικόνα από την Υλίκη Βοιωτίας

Τέλος ο κ. Σπανός αναφερόμενος και στη φωτιά που είναι στην Υλίκη της Βοιωτίας υπογράμμισε πώς «είναι μία επικίνδυνη φωτιά που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Δίνουμε μία πραγματική μάχη με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε» όπως είπε ενώ πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας έχει κλείσει προληπτικά για λίγα λεπτά ενώ η ανησυχία των οδηγών που περνούν από εκεί είναι μεγάλη καθώς είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς και κοντά σε εστίες.

Στο Φαράγγι του Βουραϊκού φτάνει η φωτιά που ξεκίνησε από το Δερβενάκι Αχαΐας 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά στο Δερβενάκι Αχαΐας, μεταξύ Αιγίου και Διακοπτού.

Για το λόγο αυτό διεκόπη η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5 χιλιομέτρου, στην γέφυρα Τσαγρή.

Η περιοχή βρισκόταν στο «κόκκινο» από πλευράς επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς και δυστυχώς οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν.

Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 46 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 19 οχήματα και τρία αεροπλάνα.

Φωτιά ξέσπασε στη Μαγνησία – Ακούγονται εκρήξεις

Φωτιά έχει ξεσπάσει λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα σε περιοχή των Γλαφυρών Βόλου και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής του Στρατού και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, αφού όλη η περιοχή της Μαγνησίας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 5.

Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή της Περίθειας στην Κέρκυρα.

Όπως μεταδίδει το Corfu tv, στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες αλλά και η πολιτική προστασία του Δήμου της Βόρειας Κερκυρας.

Όλες οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής είναι να την θέσουν υπό έλεγχο αν και οι δυο εστίες σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν ξεφύγει καίγοντας δεντρα και χόρτα στην παλιά Περίθεια.

Στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη βόρεια Κέρκυρα δόθηκε 112 για εκκένωση από τους οικισμούς Πόρτες, Μεγκουλα, Σημιές, Παλιά Περιθεια και Σάγκα προς Κασσιόπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»