Thumbnail
Μέχρι πότε ακυρώνονται οι πτήσεις - Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες εταιρίες

H TUI, με έκτακτη ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Ρόδο, ακυρώνονται όλες οι πτήσεις προς το νησί μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε χθες στα νότια της Ρόδου μετά τις δασικές πυρκαγιές παραμένει πολύ επισφαλής και σήμερα και δεν είναι σαφές προς το παρόν πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση. Με όλους τους ταξιδιώτες που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα χθες θα επικοινωνήσει προσωπικά σήμερα ένας υπάλληλος της TUI, ώστε ο ταξιδιωτικός πράκτορας να επεξεργαστεί την καταλληλότερη λύση για την κατάστασή τους.

Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών στην πληγείσα περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές. Σε αυτό το στάδιο της κρίσης, δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες σε όλο το νησί. Λόγω αυτών των ασαφών συνθηκών, η TUI αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να μην επιτρέψει σε νέους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν στη Ρόδο από σήμερα μέχρι και την Τρίτη συμπεριλαμβανομένης. Με αυτόν τον τρόπο, τα κενά δωμάτια ξενοδοχείων στο πλήρως κλεισμένο νησί μπορούν να επιταχύνουν την υποδοχή των πληγέντων πελατών.

Η απόφαση ισχύει για τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ρόδου και τα ταξίδια προς όλες τις τοποθεσίες της Ρόδου.

Στη Σουηδία, η Ving και η Apollo έχουν επίσης ακυρώσει τις πτήσεις προς τα θέρετρα της Ρόδου. Η Sunweb Δανίας ενημερώνει επίσης τα μέσα ενημέρωσης ότι ακύρωσε τις αναχωρήσεις για το ελληνικό νησί την Κυριακή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει κατηγοριοποιήσει ολόκληρη την ανατολική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και τα νησιά Εύβοια και Ρόδος ως περιοχές κατηγορίας 5, δηλαδή ως τις υψηλότερες σε κλίμακα κινδύνου πυρκαγιάς.

Καθώς η Jet2 ακύρωσε τις πτήσεις της προς τη Ρόδο, δήλωσε ότι τα αεροπλάνα θα εξακολουθήσουν να μεταφέρουν τουρίστες στην πατρίδα τους.

Η EasyJet δήλωσε ότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

Βρετανική βοήθεια

Παράλληλα βρετανική ομάδα ταχείας ανάπτυξης έχει αποσταλεί στη Ρόδο κατόπιν αιτήματος της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα για να διαχειριστεί τα ζητήματα που αφορούν στην παροχή υποστήριξης στους Βρετανούς πολίτες στη Ρόδο, έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η βρετανική πρεσβεία από το Σάββατο, όταν και γιγαντώθηκε η πυρκαγιά στο νησί, η διπλωματική αποστολή του Λονδίνου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τις αεροπορικές εταιρείες και τα πρακτορεία ταξιδίων για την παροχή βοήθειας στους Βρετανούς υπηκόους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση