άλογο
Φώτο: Twitter
Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση θανάτου του αλόγου στην Κέρκυρα, το οποίο απεβίωσε ενώ μετέφερε τουρίστες με άμαξα στους 38 βαθμούς.

Για το περιστατικό παρενέβη εισαγγελέας, ο ιδιοκτήτης της άμαξας συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου.

Αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων

Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων είναι έντονες. Όπως τονίζουν, έχουν υπάρξει υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, τα έχουν καταγγείλει αλλά δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς.

«Για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες», δήλωσε μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα.

Η κα Τζώρα πρόσθεσε επίσης: «Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα».

«Μας έχει λυπήσει πάρα πολύ το γεγονός αυτό στο νησί. Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό στο νησί. Δεν θέλουμε να βγαίνει χρήμα εις βάρος ζώων», συμπλήρωσε. 

Παρέμβαση εισαγγελέα

Ο βασανιστικός θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου.

Η απαγόρευση μεταφοράς τουριστών με άλογα, κατά την αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας, τουλάχιστον σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η δημοτική αρχή στις αρχές που ερευνούν την ντροπιαστική υπόθεση, ήταν από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα.

Ωστόσο, ερευνάται αν ο ιδιοκτήτης του αλόγου τήρησε το απαγορευτικό ωράριο.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον ιδιοκτήτη του ζώου επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30 χιλιάδων ευρώ, ενώ η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες έχει ο εν λόγω ιδιοκτήτης κι άλλα άλογα που χρησιμοποιεί γι’ αυτό το σκοπό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»