«Το απόλυτο καταφύγιο της γαλήνης»: Το ελληνικό νησί που υμνεί η Le Figaro
Πεζοπορία, τέλεια τοπική κουζίνα και απόλυτη γαλήνη!

Στα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας συγκαταλέγεται η Πάτμος, σύμφωνα με το πρόσφατο εντυπωσιακό αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro». Ειδικότερα, η εφημερίδα εξύμνησε το ελληνικό νησί, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «η Πάτμος είναι το απόλυτο καταφύγιο της γαλήνης όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε το Βιβλίο της Αποκάλυψης».

Η Πάτμος, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, καθώς το νησί διαθέτει πλήθος από πανέμορφες παραλίες και μέρη προσκυνήματος. «Συνολικά 51 πλούσια διακοσμημένα μοναστηριακά συγκροτήματα, εκκλησίες, ερημητήρια και μοναστήρια συνδυάζονται για να δώσουν στην Πάτμο μια μοναδική πνευματική αύρα. Το βράδυ, κάτοικοι και επισκέπτες συναντιούνται στις πλατείες του λιμανιού της Σκάλας ή της Χώρας στην κορυφή του λόφου για να μοιραστούν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα

«Το απόλυτο καταφύγιο της γαλήνης»: Το ελληνικό νησί που υμνεί η Le Figaro

Όμως, η γαλλική «Le Figaro» δεν είναι η μοναδική εφημερίδα που αποθεώνει το πανέμορφο ελληνικό νησί, καθώς και το βρετανικό διεθνές μέσο «Readers Digest» προτείνει την Πάτμο για διακοπές το 2023. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Πάτμος είναι το Ιερό Νησί της Ελλάδας που κατακλύζεται από μυστηριακή ενέργεια. Πεζοπορία, τοπική κουζίνα και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες συνθέτουν έναν μοναδικό προορισμό για όσους επιζητούν την ποιότητα στο ταξίδι τους.

«Το απόλυτο καταφύγιο της γαλήνης»: Το ελληνικό νησί που υμνεί η Le Figaro

«Η πληρότητα στα ανοικτά καταλύματα άγγιξε το 100% τις ημέρες του Πάσχα, ενώ οι προοπτικές για το επικείμενο καλοκαίρι είναι πολύ θετικές. Η Πάτμος έχει πολλές πλευρές να ανακαλύψει κανείς, στοιχείο που τονίζουμε και στο αφήγημά μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου, Νίκος Κουτούζος. Σημειώνεται πως τα δύο νέα αφιερώματα για το νησί της Αποκάλυψης ήταν αποτέλεσμα προγραμματισμένων δημοσιογραφικών επισκέψεων με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η διατροφή της ευτυχίας: Ποια τρόφιμα μας κάνουν πιο χαρούμενους και δεν παχαίνουν
Πώς γίνεται η χώρα μας που έχει περίσσευμα σε εσπεριδοειδή να εισάγει πορτοκάλια και λεμόνια από το εξωτερικό;
«Πώς γίνεται μια μεσογειακή χώρα που έχει όχι απλώς αυτάρκεια αλλά και περίσσευμα σε εσπεριδοειδή ώστε να τα εξάγει στις διεθνείς αγορές, να εισάγει...
Πώς γίνεται η χώρα μας που έχει περίσσευμα σε εσπεριδοειδή να εισάγει πορτοκάλια και λεμόνια από το εξωτερικό;