Βενζίνη
Αναλυτικά η απόφαση για την επιδότηση καυσίμων -Η «παγίδα» με το κουπόνι που θα λάβουν

Από 30 έως 50 ευρώ θα είναι η ενίσχυση για το τρίμηνο από Απρίλιο έως Ιούνιο. Το επίδομα βενζίνης θα χορηγηθεί με αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι στην πλατφόρμα που θα ανοίξει τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (και οι ελεύθεροι επαγγελματίες), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Αφορά αυτοκίνητα ασφαλισμένα για τα οποία έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να είναι συνιδιοκτήτες (ένας μόνον για κάθε αυτοκίνητο) ή έχουν αυτοκίνητο με leasing. Κάθε φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα όχημα και κάθε όχημα θα δηλώνεται από ένα μόνον πρόσωπο.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (όπως το freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Σύμφωνα ακόμα με την απόφαση, η οικονομική ενίσχυση για την αγορά καυσίμων είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
«Βρικόλακες» μιας αποτυχημένης εκπαίδευσης (Όταν ο δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους)
Ενας δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους, παιδί δημοτικού. Η ειλικρινής αυτή εκδήλωση ενδιαφέροντος στην...
«Βρικόλακες» μιας αποτυχημένης εκπαίδευσης (Όταν ο δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους)
simaia-palaistini
Παρεμβάσεις ΔΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά – Συγκέντρωση την Τετάρτη (15/05)
Συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και διαδήλωση στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη (15/05) στις 18:00
Παρεμβάσεις ΔΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά – Συγκέντρωση την Τετάρτη (15/05)