thanos plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
«Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών όσο υπάρχει η πανδημία ενώ σε έξι μήνες θα είμαστε πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε ο Θ. Πλεύρης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς που αφορούν τους εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής των υγειονομικών στο ΕΣΥ αν δεν εμβολιαστούν έως τέλος Μαρτίου. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θ. Πλεύρης τόνισε πως υπάρχει η αίσθηση ότι το επόμενο εξάμηνο η κατάσταση θα είναι καλύτερη και πολύ κοντά στην κανονικότητα και πρόσθεσε πως «υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορωνοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορoνοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά».

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες, υπογράμμισε πως δεν γίνεται καμία συζήτηση για την άρση των μέτρων, ενώ για τους εμβολιασμένους πολίτες είπε πως έως τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα μέτρσα θα έχουν αρθεί. 

«Η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα», όπως είπε.

Να μην παραμείνουν στο ΕΣΥ όσοι γιατροί δεν εμβολιαστούν μέχρι 31 Μαρτίου

Ερωτηθείς, δε, για τους υγειονομικούς, μετά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Ή θα πάμε στο σενάριο να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός οπότε οι υγειονομικοί αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο παραμένει η πανδημία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Ασχέτως πανδημίας η εισήγησή μου είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι τυπικό προσόν» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

polakis.jpg
Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά
Τι δηλώνει, με επιστολή του στο alfavita.gr, ο φυσικός του Πρότυπου ΓΕΛ της Βαρβακείου Σχολής Θοδωρής Παπασγουρίδης
Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά