patini thermaikos
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στις αρχές της εβδομάδας, όπου συνεργεία του δήμου «ψάρεψαν» από την παλιά παραλία περί τα 50 πατίνια

Στα νερά του Θερμαϊκού βούτηξαν το πρωί της Κυριακής επαγγελματίες δύτες για να ανασύρουν ηλεκτρικά πατίνια που πέταξαν ασυνείδητοι στη θάλασσα.

Τέσσερις δύτες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ενάλειο Ινστιτούτο Ιππόκαμπος» με την υποστήριξη έξι ειδικών από τη στεριά θα σαρώσουν τα νερά του Θερμαϊκού από τον Λευκό Πύργο μέχρι το ύψος του Μακεδονία Παλλάς για την ανεύρεση των πεταμένων πατινιών.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στις αρχές της εβδομάδας, όπου συνεργεία του δήμου «ψάρεψαν» από την παλιά παραλία περί τα 50 πατίνια.

Όπως τόνισε ο δύτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου, Κώστας Κατσιούλης, τα νερά του Θερμαϊκού σε αυτό το ύψος είναι βαθύτερα για αυτό χρειάστηκε η συμβολή των δυτών, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

«Η απόσταση που θα φτάσουμε από τα κριπιδώματα είναι περίπου στα δέκα μέτρα», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως η δράση δυσχεραίνεται από τη χαμηλή ορατότητα λόγω των ακαθάρτων νερών του Θερμαϊκού και της συννεφιάς που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη σήμερα.

Ήδη έχει ανασυρθεί ένα πατίνι εκ των δύο που είναι ορατά από τη στεριά, ενώ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης που βρίσκεται στο σημείο εκτιμά ότι θα ανασυρθεί μεγάλος αριθμός πατινιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε πως ο δήμος θα υλοποιεί μηνιαίους ελέγχους στον Θερμαϊκό για να βλέπει αν υπάρχουν μέσα πατίνια και τόνισε πως για τους ασυνείδητους που θα πιάνονται επ αυτοφώρω να τα πετούν στη θάλασσα θα κινούνται οι απαραίτητες ποινικές διαδικασίες για καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.

Πηγή: voria.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μενίδι βίντεο
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η στιγμή που ο 50χρονος συναντά την Ενκελέιντα πριν τον φόνο
Νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο «χαρτογραφεί» τις κινήσεις του 50χρονου δολοφόνου
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η στιγμή που ο 50χρονος συναντά την Ενκελέιντα πριν τον φόνο
Image 2024-05-18
18 Μαΐου: Τα Μουσεία του Ε.Κ.Π.Α. γιορτάζουν την Διεθνή Μέρα Μουσείων / «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα»
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει τη διεθνή μέρα μουσείων
18 Μαΐου: Τα Μουσεία του Ε.Κ.Π.Α. γιορτάζουν την Διεθνή Μέρα Μουσείων / «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα»