«Νόμος και τάξη» στο Κουκάκι
Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εκκενώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι. Χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών από την αστυνομία και προσαγωγή τεσσάρων ατόμων.

Μετά το Μαρούσι και την κατάληψη στην «έπαυλη Κουβέλου» νέα αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη» είχαμε στο Κουκάκι. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί επιχείρησαν τριπλή εκκένωση στις οδούς Ματρόζου (45), Παναιτωλίου (21) και Άρβαλη (3).

Στην κατάληψη της Παναιτωλίου, η αστυνομία προχώρησε στη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών αφού πρώτα υπήρξε αντίσταση από τα άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο. Τελικά, οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο όπως έκαναν και στα άλλα δύο. 

Μετά το πέρας της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές. Οι δύο προσαχθέντες προέρχονται από την κατάληψη και οι άλλοι δύο είναι μέλη της οικογένειας παρακείμενης κατοικίας που αρνήθηκαν στις δυνάμεις καταστολής να μπουν στο σπίτι τους προκειμένου να προσεγγίσουν το υπό κατάληψη κτίριο.

«...Το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων» αναφέρει η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη μονοκατοικία της οδού Παναιτωλίου τα άτομα που βρίσκονταν εκεί φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών ενώ πετάχτηκαν και πέτρες από την ταράτσα του κτιρίου. 

«Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία. Καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την αντίστασή μας» το μήνυμα από την «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» και κάλεσμα για «συγκέντρωση τώρα» στο πεζόδρομο της Γιωργάκη Ολυμπίου στο ύψος της Δημητρακοπούλου.

Να σημειώσουμε πως τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται στην ίδια γειτονιά σε απόσταση περίπου 300 μέτρων το ένα από το άλλο.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

«Η κυβέρνηση κλιμακώνει την εκστρατεία "νόμου και τάξης"»

«Με επιχειρήσεις εκκενώσεων καταλήψεων στέγης στο Κουκάκι κλιμακώνει την εκστρατεία "νόμου και τάξης" η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενω ταυτόχρονα κλείνει ερμητικά τα σύνορα στον Εβρο με το νέο στρατιωτικό δόγμα Στεφανή, τις μέρες που πεθαίνουν στα κρύα νερά του ΄Εβρου έξι γυναίκες πρόσφυγες», σχολιάζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Η εκκένωση των καταλήψεων στέγης σε περιοχές που οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για την εισβολή στην περιοχή τους των βραχυχρόνιων μισθώσεων και του AirBNB, είναι μια αντιδραστική ατζέντα υλοποίησης από την ΕΛΑΣ του "χάρτη Κασιδιάρη" για την Αθήνα τον οποίο έχει στηρίξει ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης», προσθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

«Η κλιμάκωση των αγώνων της νεολαίας και τω εργαζόμενων, από το Μετρό μέχρι τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, η στήριξη των καταλήψεων ενάντια στις εκκενώσεις θα δώσει την απάντηση στην κατασταλτική εκστρατεία Χρυσοχοίδη» καταλήγει.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα