Thumbnail
Το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή της ποινής από αποπλάνηση και ασέλγεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Σε 2,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε ο δάσκαλος, από τη Ζάκυνθο, ο οποίο; κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της αποπλάνησης εννέα ανήλικων μαθητριών του.

Ο 56χρονος κρίθηκε αθώος για τις επτά περιπτώσεις και ένοχος για την περίπτωση δύο μικρών κοριτσιών (είναι αδελφές) το 2015 και το 2017.

Το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή της ποινής από αποπλάνηση και ασέλγεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έννομου βίου, παρά την πρόταση της Εισαγγελέως να μην του δοθεί.

Οι συνήγοροι υπερασπίσεως Παναγιώτης Κοραντζόπουλος και Βάσω Πανταζή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την δικαστική απόφαση καθώς όπως είπαν αποδομήθηκε το κατηγορητήριο.

Μάλιστα, άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης καθώς ευελπιστούν στο εφετείο να απαλλαχθεί πλήρως από τις κατηγορίες.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το νησί της Ζακύνθου, τον Σεπτέμβριο του 2018. Γονείς του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο δίδασκε ο 56χρονος, κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα σε πράξεις ασέλγειας από τον εκπαιδευτικό.

Ο δάσκαλος κατηγορήθηκε ότι χάιδευε μαθήτριες στην πλάτη, στα οπίσθια, στο εσωτερικό των μοιρών αλλά και κάτω από την μπλούζα. O ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν χάδια, αλλά αγγίγματα ενθάρρυνσης στο κεφάλι και στην πλάτη και ότι δεν είχε καμία άλλη σκέψη ή πρόθεση παρεκτροπής.

Με πληροφορίες από Ioniantv και patristimes.hr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακησ
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ο Πιερρακάκης ζητά αποσπάσεις 88 εκπαιδευτικών για να παραδίδουν διαδικτυακά μαθήματα
Οι αποσπάσεις θα γίνουν στο Τμήμα Δ΄ Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για...
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ο Πιερρακάκης ζητά αποσπάσεις 88 εκπαιδευτικών για να παραδίδουν διαδικτυακά μαθήματα
Ρατσιστική επίθεση από δήμαρχο Περάματος
Απαράδεκτο: Ρατσιστικό επεισόδιο από Δήμαρχο που βρίζει και καταβρέχει μικρά παιδιά (Video)
«Η οργή που αισθανόμαστε όλες και όλοι για τις αδιανόητες, άκρως ρατσιστικές ενέργειες του Δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων δεν μπορεί να...
Απαράδεκτο: Ρατσιστικό επεισόδιο από Δήμαρχο που βρίζει και καταβρέχει μικρά παιδιά (Video)
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Ιατρικές Σχολές
Φοιτητές: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση από τη... ΔΑΠ Ιατρικής! Ζητά απόσυρση Υ.Α. για έναρξη Ειδικότητας από τους νέους Ιατρούς
ΔΑΠ Ιατρικής Παν.Πατρών: Ο Βαθμός Πτυχίου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο για αμεσότερη έναρξη ειδικότητας.
Φοιτητές: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση από τη... ΔΑΠ Ιατρικής! Ζητά απόσυρση Υ.Α. για έναρξη Ειδικότητας από τους νέους Ιατρούς