Thumbnail
Θα δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών ένα Γενικό Τμήμα όπου θα ενταχτούν οι καθηγητές του ΤΕΙ οι οποίοι θα ενισχύουν τα πανεπιστημιακά Τμήματα.

Την πλήρη απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Πατρών προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι αργά χθες το βράδυ η επιτροπή, που έχει συσταθεί από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, συνεδρίαζε με σκοπό να ολοκληρώσει την πρότασή της για το τελικό σχέδιο.

Χθες το βράδυ μάλιστα αναμένονταν να σταλεί στον υπουργό Παιδείας ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα ο Κώστας Γαβρόγλου να στείλει την οριστική πρόταση του προκειμένου να περάσει από τις Συγκλήτους των δύο ιδρυμάτων.

Οι εξελίξεις δρομολογούνται με ταχύτατους ρυθμούς πιθανόν στο πλαίσιο της προσπάθειας να προλάβουν τυχόν νέα μέτωπα και αντιδράσεις. Κάτι που μάλλον είναι αναπόφευκτο εάν κρίνουμε από τον ξεσηκωμό των σπουδαστών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ήδη από την Παρασκευή.

Οπως προέκυψε πάντως από την επικοινωνία που είχε το βράδυ της Παρασκευής, η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, το σχέδιο δείχνει να καταλήγει στην πλήρη απορρόφηση του ΤΕΙ από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το πλαίσιο αυτό επεξεργάζονταν μέχρι αργά το βράδυ η αρμόδια επιτροπή και αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου που θα σταλεί προς την επιτροπή και τις συγκλήτους των δύο ιδρυμάτων την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος του υπουργείου είναι το σχέδιο να βγει σε δημόσια διαβούλευση εντός του επόμενου δεκαημέρου.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Οπως έχει γράψει ήδη η «Π» θα δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών ένα Γενικό Τμήμα όπου θα ενταχτούν οι καθηγητές του ΤΕΙ οι οποίοι θα ενισχύουν τα πανεπιστημιακά Τμήματα.

Από κει και πέρα οι νέες σχολές που προκύψουν από τη συγχώνευση είναι οι εξής:

> 2Η ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα δημιουργηθεί δεύτερη Σχολή Επιστημών Υγείας η οποία θα απορροφήσει τα τμήματα: Νοσηλευτικής, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Οπτικής Οπτομετρίας.

> ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Σε αυτή θα περιλαμβάνονται τα τμήματα του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο και του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι.

> ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σε αυτή θα συγχωνευτούν τα τμήματα του Πανεπιστημίου και τα τμήματα Διοίκησης και Τεχνολογίας του ΤΕΙ.

> ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η Νομική Σχολή, όπως ανακοίνωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Π» ο υπουργός Παιδείας, θα λειτουργήσει από το 2020.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΦΩΤΟ- ΠΡΑΓΑ
Υλοποίηση Σχεδίου Κινητικότητας Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης στην Πράγα
Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης σε πρόγραμμα του Erasmus+
Υλοποίηση Σχεδίου Κινητικότητας Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης στην Πράγα
teachers
Καταγγελία: Διευθύντρια κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο και φώναξε την αστυνομία να τους συλλάβει μπροστά στα μάτια των παιδιών
"Είναι νόμιμη η κατάργηση του Συλλόγου Διδασκόντων και οι εντολές – διαταγές να δίνονται μέσω e-mail; Είναι νόμιμο να παρεμβαίνει η διευθύντρια...
Καταγγελία: Διευθύντρια κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο και φώναξε την αστυνομία να τους συλλάβει μπροστά στα μάτια των παιδιών