Thumbnail
Σπάει τη σιωπή της η σχολική καθαρίστρια από τον Βόλο που καταδικάστηκε για πλαστογραφία απολυτηρίου Δημοτικού. "Το έκανα για χάρη των παιδιών μου", αναφέρει

Μέσα από τις φυλακές της Θήβας η 53χρονη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή της και αισθάνεται ευγνώμων για το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της. Αυτό επεσήμανε, μιλώντας στο Open TV η Βάσω Σαμακόβλη, διευθύντρια σύνταξης της βολιώτικης εφημερίδας "Ταχυδρόμος", που ανέδειξε το θέμα.

Ζήτησε η ίδια να μιλήσει με την Εύη Καρυδάκη, πρόεδρο εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας και να της μεταφέρει κλαίγοντας τις ευχαριστίες για όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπό της και την συμπαράσταση.

Η ίδια νιώθει ντροπή απέναντι σε όλους, τονίζει η κα Σαμακόβλη, που ξέρουν όλοι πλέον ότι διαφοροποίησε κατά μία τάξη το απολυτήριο του Δημοτικού της για να βρει δουλειά. 

Το πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης, επειδή η ίδια έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο στον Πειραιά μαζί με τα αδέρφια της, εννιά συνολικά, προέβη στην πράξη για την οποία καταδικάστηκε για να μην βιώσουν τα παιδιά της το ίδιο.

Δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί να μην μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Έτρεμε στην ιδέα να μην μπορέσει να τα ταΐσει και να καταλήξουν κι αυτά σε κάποιο ίδρυμα.

Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από το δικαστήριο, να μην είναι σκληρή η Δικαιοσύνη απέναντί της. Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί 15ετής ποινή φυλάκισης, ενώ το Εφετείο της επέβαλε 10 χρόνια.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από φορείς, σωματεία, τον πολιτικό κόσμο, καθώς και από ανθρώπους της δικαιοσύνης.

Μάλιστα, η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου που κατέθεσε ο συνήγορος της καθαρίστριας προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα