Thumbnail
Τι αναφέρεται σε ανακοινώσεις

Επί ποδός βρίσκονται ΚΕΕΛΠΝΟ και Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τους πυρόπληκτους και τους τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόεδρος και εργαζόμενοι εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους στους πυρόπληκτους και τα συλληπητήριά τους στις οικογένιες των θυμάτων.

Για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχόμενου στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναπτύσσει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης, επιδημιολογικής επιτήρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας.

Συγκεκριμένα, αποστέλει σε αυτές τις περιοχές ειδικά κλιμάκια με κινητές μονάδες, στελεχωμένα από επαγγελματίες υγείας (επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους) για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.) ενώ, παράλληλα, διαθέτει όλο το δυναμικό των ψυχολόγων του για να στηρίξουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και των Κέντρων Επιχειρήσεών τους στην Κινέτα και τον Δήμο Μαραθώνα.

Επιπροσθέτως, για τους πυρόπληκτους, με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Οργανισμού, συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Πληροφορίες παρέχονται στο 210 5212000 αλλά και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) 210 5212054.

Επί ποδός και ο ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, από την πλευρά του, εκφράζει τη οδύνη του για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε τη χώρα και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επίσης, απευθύνει έκκληση στα μέλη του να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο ΙΣΑ έχει διαθέσει την Ιατρική Ομάδα 'Αμεσης Δράσης, καθώς και φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη συμβολή στην υγειονομική κάλυψη των κατοίκων.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη εθνική αυτή τραγωδία. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μου σε όσους συμπολίτες μας είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στις επάλξεις για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, κάνοντας το καθήκον του απέναντι στους συμπολίτες που έχουν την ανάγκη μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιάννης Πατούλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα