Thumbnail
Αφρική

Στην εμπειρία μου από την Αφρική, είχαμε παρατηρήσει όλοι το εξής: Τα παιδιά ήταν υπερκινητικά μόνο στο παιχνίδι και στην αλάνα. Στα υπόλοιπα (στην σχολική τάξη, στο σπίτι, στην επίσκεψη σε φίλους) ήταν ήρεμα, δίπλα στους γονείς τους και απολάμβαναν την "παρέα" ενώ είχαν επιλογή να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Τι διαφορετικό (τι καλύτερο) συμβαίνει στην εξαθλιωμένη Αφρική που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα (και υποθέτω και σε άλλες δυτικές χώρες;).

Στην Αφρική δεν έχουν ειδωλοποιήσει την παιδική ηλικία. Σίγουρα η παιδική ηλικία σε πολλές χώρες της Αφρικής (οχι σε ολες), εχει σοβαρά προβλήματα.Όμως μήπως τελικά η ειδωλοποιηση της παιδικής ηλικίας φέρνει τις ιδιες "ζημιές" στις δυνατότητες των παιδιών και στην ομαλή ανάπτυξή τους, ίδιας βαρύτητας με εκείνες που εχουν τα παιδιά της Αφρικής;(Μήπως το καθημερινό junk food τελικά φέρνει τις ίδιες συνέπειες στην υγεία του παιδιού με αυτές που θα έφερνε το βρόμικο νερό;)
Τα Ειδωλα είναι απαραίτητα. Τα Τοτέμ χτίζονται για να οριοθετήσουν μια κοινότητα ανθρωπων. Λέγεται και πολιτισμικό πλαίσιο.
Ειδικά, τα Είδωλα αντικαθιστούν εσωτερικές δικές μας ανάγκες. Έχω ΕΓΩ ανάγκη το Είδωλο. Να το λατρέψω. Να προβάλω τις δικές μου προσδοκίες.Να καλύψω κάθε επιθυμία του. Να αισθανθώ σημαντικός/η. Να θυσιάσω ότι πολυτιμότερο εχω για να ικανοποιήσω το είδωλο (χρήματα, προσωπικό χρόνο, τη σχέση μου με τον σύντροφό μου, την υγεία μου ακομα)
Και τα είδωλα συνήθως μπαίνουν σε ράφια, σε βωμούς, σε βάθρα. Γίνονται σημαίες, σύμβολα, οικόσημα. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Κακό είναι εάν τα Είδωλα είναι ζωντανά παιδιά.

Πόσο περιορισμένη και ρηχή μπορεί να είναι η ζωή για ενα ζωντανό παιδί ο περιορισμός του στα μέτρα και στις ψυχικές ανάγκες (στα ράφια) των ενηλίκων;
Η ασύδοτη παροχή είναι ένας καλυμμένος τρόπος να ασκείς εξουσία. Και η εξουσία περιορίζει την ελευθερία και τις δυνατότητες του ατόμου.
Τελικά αν το ψάξεις προσεκτικά, το Είδωλο είναι ο δευτερεύων ρόλος. ΕΓΩ είμαι αυτός/η ο σημαντικός/η που καταφέρνω να ικανοποιήσω καθε ανάγκη και επιθυμία του.

Εσύ λοιπόν, ο Υπεράνθρωπος, το θυμα γονέας ενίοτε, θα απογοητευτείς οταν το Ειδωλο-παιδι δεν ικανοποιείται με τιποτε. Και τότε θα πας το παιδι στον Γιατρό για να σου βρει τη διάγνωση εκείνη που θα εξηγει γιατι το Ειδωλο είναι ελαττωματικό, παρά τις μεγάλες θυσίες και παροχές σου.
Όχι δεν φταις εσυ.

Όλα όσα περιγράφει το παρακάτω δεν ειναι τιποτε άλλο από το να λες ΟΧΙ.
ΝΑ ΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΧΙ.

Το λέμε και Ο-ΡΙ-Α.

http://enabloggiatosxoleio.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko-astynomia-768x576.jpg
Κέρκυρα: Μητέρα κατήγγηλε την 16 χρονη κόρη της για ξυλοδαρμό και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
Καταγγελία μητέρας για ξυλοδαρμό, απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας από την ανήλικη κόρη της – Συνελήφθη η 16χρονη
Κέρκυρα: Μητέρα κατήγγηλε την 16 χρονη κόρη της για ξυλοδαρμό και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας