Thumbnail
Συνεχής Ενημέρωση

Επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε από το πρωί η αστυνομία στις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη όπου βρίσκονται εκεί μετανάστες και πρόσφυγες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι σιδηροδρομικές γραμμές άνοιξαν μετά την επιχείρηση εκκένωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία  εκτός από τους περίπου 200 Αφγανούς που βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό καθώς δεν τους επιτρέπεται πλέον να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Στην Κοζάνη έφθασαν το βράδυ της Δευτέρας 400 πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Ειδομένη και ακολούθησαν την διαδρομή μέσω Κοζάνης λόγω των μπλόκων στην περιοχή των Τεμπών. Τα πούλμαν που τους μετέφεραν ακινητοποιήθηκαν στα διόδια της Εγνατίας οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης και στην περιοχή των Σερβίων.

Με εντολή της αστυνομίας αποφασίστηκε να σταματήσει η μετάβασή τους στην Ειδομένη και να φιλοξενηθούν για άγνωστο χρονικό διάστημα στην Κοζάνη. 

In #Idomeni tonight this Syrian mother told us "All I want is a future & safety for my children. Nothing more." pic.twitter.com/KWTlsB4NIs

— MSF Sea (@MSF_Sea) February 22, 2016

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιά σε Λύκειο: «Δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς!»
«Τα μέτρα πυρασφάλειας δεν λειτούργησαν πλήρως (δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς), ενώ αποδείχτηκε ότι, το σύστημα πυρόσβεσης που λειτούργησε»
Πυρκαγιά σε Λύκειο: «Δεν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς!»