Thumbnail
Το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Πόρτο Κατσίκι.

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στη Λευκάδα, ενώ τέσσερις τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του νησιού. H 60χρονη χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της και τον διαπέρασε, στην Πόντη Βασιλικής.
 
Άλλη μία γυναίκα, 82 ετών, ανασύρθηκε νεκρή από το χωριό Αθάνι, όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες.  Διαψεύδεται ότι υπάρχει τρίτο θύμα​

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας, σύμφωνα με το lefkadapress.gr έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική .

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά με επίκεντρο στη Λευκάδα και έγινε αισθητός και στην Αθήνα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Πόρτο Κατσίκι.

Δύο νεκροί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Η εικόνα είναι από το χωριό Καρυές - Πηγη: myleukada.gr

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το μέγεθος του σεισμού εκτιμάται στα 6,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα δύο χιλιόμετρα.

Μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ακολούθησαν μετασεισμοί 4,1 Ρίχτερ, 3,5 Ρίχτερ, 3,7 Ρίχτερ και 3,6 Ρίχτερ 

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης

Οι πρώτες εικόνες από το Δράγανο

'dragano4

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα