Thumbnail
Θετική «βάση» χαρακτηρίζουν σε πρώτη φάση την νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης

Θετική «βάση» χαρακτηρίζουν σε πρώτη φάση την νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως έγραψε στο τουίτερ ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής, ένα τέταρτο πριν από τις δύο τα ξημερώματα, Μάρτιν Σελμάγερ, η νέα πρόταση αποτελεί μια «καλή βάση» για τις συνομιλία  που θα διεξαχθούν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Η νέα ελληνική πρόταση περιέχει επιπρόσθετα σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» τα εξής επιπλέον μέτρα:

1. Υιοθέτηση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα που πρότειναν οι δανειστές. Δηλαδή, 1% του ΑΕΠ φέτος και 2% του ΑΕΠ το 2016.

2.  Λήψη μέτρων για βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του ασφαλιστικού συστήματος περίπου κατά 1% του ΑΕΠ. Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί μέσω της αύξησης των εισφορών. Ένα από τα σενάρια που είχε εξεταστεί παλαιότερα ήταν η αύξηση κατά 2% των εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση κατά επίσης 2% των εισφορών των εργαζομένων και η κατάργηση της μείωσης κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών.

Πέραν αυτών, θα προχωρήσει και ο δραστικός περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η κατάργησή τους να γίνει σε βάθος τριών ετών και όχι έξι ετών όπως αρχικά πρότεινε η κυβέρνηση, ενώ είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει η περικοπή τους από τον Ιούλιο.

3.   Δημοσιονομικά μέτρα – ΦΠΑ. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, έχουν γίνει κάποιες αλλαγές προϊόντων από συντελεστή σε συντελεστή, ώστε να προκύψει η αύξηση των εσόδων κατά περίπου 1% του ΑΕΠ που ζητούν οι δανειστές, χωρίς όμως να επιβαρυνθεί η πλειονότητα των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι το ρεύμα παραμένει προς το παρόν στο 13%, όπως και η εστίαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PIERRAKAKIS
Το πρώτο βήμα για το ψηφιακό ξήλωμα της ζωντανής εκπαίδευσης;
Μήπως με αργά αλλά σταθερά βήματα το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να παγιώσει την αντικατάσταση ενός τμήματος της ζωντανής διδασκαλίας με...
Το πρώτο βήμα για το ψηφιακό ξήλωμα της ζωντανής εκπαίδευσης;
γαζα
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»
Κι όταν, στα δύσκολα, συρρικνώνομαι κι αναζητώ την αγκαλιά, τις δίχως προϋποθέσεις, πιο αφειδώλευτης αγάπης κι όταν τις νύχτες του χειμώνα, βρέχει...
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»