Thumbnail
Και τζιχαντιστές μεταξύ των τρομοκρατών, υποστηρίζει ο Γκρούεφσκι

Οκτώ αστυνομικοί και 14 "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ, ενώ 37 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των πολιτών, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας η επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον πολυάριθμης ομάδας ενόπλων στο Κουμάνοβο ολοκληρώθηκε με την εξουδετέρωση της ομάδας αυτής.

Ο Κότεσκι ανέφερε ότι οι επικεφαλής της ομάδας των ένοπλων Αλβανών προέρχονταν από το Κόσοβο και πρόσθεσε ότι πάνω από 30 μέλη της ομάδας αυτής, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πολίτες της ΠΓΔΜ (αλβανικής εθνικής καταγωγής), παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Η κατάσταση στη γειτονική χώρα παραμένει έκρυθμη καθώς ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 22.


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε τηλεοπτικό μήνυμα του προς τους πολίτες της χώρας, αναφέρθηκε εκτενώς στις συγκρούσεις που διεξήχθησαν χθες και σήμερα, μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο.

Ο κ.Γκρούεφσκι χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνους και έμπειρους σε μάχες τους «τρομοκράτες» που βρέθηκαν στο Κουμάνοβο, καθώς ,όπως είπε κάποιοι από αυτούς έχουν συμμετάσχει σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ κατάφερε να εξουδετερώσει την πιο επικίνδυνη ένοπλη ομάδα στα Βαλκάνια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα