Thumbnail
«Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε».

Το κώδωνα του κινδύνου για τις ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις ενός Grexit, κρούουν στελέχη της Wall Street και υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη στην Washington.

Όπως επισημαίνουν, ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικάνικης οικονομίας και θα προκαλούσε αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg,  ο Τζέισον Φέρμαν, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του αμερικανού προέδρου, είπε:

«Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει»

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται, δήλωσε ο Φέρμαν.

«Ο πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά. Είναι κάτι που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Ρέντσι, για παράδειγμα, όταν αυτός ήταν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το συζήτησε (και) με άλλους ηγέτες» πρόσθεσε ο Φέρμαν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Αναλυτικά τα προνόμια που θα αποκτήσουν οι τρίτεκνοι - Τι ισχύει για τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις